Påska 2008. Kjølitur, 15-17. mars

Mathias, Sander og Anders på vei fra Reitan til Kjøli
Lørdag 15. mars: 
Da er vi på tur fra Reitan til Kjøli. Der skal vi overnatte og Anders returnerer i morgen. Vi andre tar en natt til og går deretter videre til hytta i Stugudal.


Vel fremme på Kjøli og endelig middag. Sander, Ingrid, Mathias
Da er vi fremme på Kjølihytta og vi har nettopp inntatt en velfortjent middag. Turen ble litt lengre enn ventet og vi fikk ingen hjelp av glien - skikkelig dårlig gli m.a.o. Det ble mørkt for vi kom frem. Det var godt å ha gps, spesielt etter som merkestokkene forsvant innimellom og snøen, vinden og mørket kom sigende. Mathias ble litt redd, men ble raskt trygg når vi fant merkingen igjen. Mathias telte merkestokkene og kom til 123. Gikk sikkert glipp av noen etter som noen var under snøen. Jubelen satt løst når vi endelig så hytta. No venter lørdagsgodtet :-D


Mathias foran Kjølihytta i snøstormen
Søndag 16. mars:
Her blir vi en dag til - alle 4. Været er for utrygt til at Anders kan dra til bilen på parkeringsplassen på Målåsætra ved Reitan. Anders får altså ufrivillig ekstra påskefri :-) Her er det vind, tidvis snø og dårlig sikt og ellers mye snøfokk. Hustrig! Det er heldigvis sikt til doen, men det er bare så vidt vi hæler å gå dit. Full vinterbekledning er nødvendig for å komme på do uten å fryse ihjel.



Mathias hogger ved
I mangel av noe annet å gjøre så hogger Mathias litt ved. Ellers går det mye i kortspill og kortkunster. Koser oss innendørs. 
Utpå ettermiddagen kom det jaggu 4 nederlendere. Vi trodde aldri i verden at det skulle komme noen til hytta i det været her, men Mathias skimtet dem i snøfokket. Det værste av alt var at de hadde ligget i telt sist natt i mellom Nordpå og Kjøli.... Deres tur skulle avsluttes på Storlien. Tøffinger.


Mandag 17. mars:
Mindre vind og bare litt snøfokk i dag, litt solglimt og litt snø innimellom - god sikt. Egentlig skulle gutta og jeg gå til hytta i Stugudal´n i dag, men det ble altså litt endringer i planene i går. Ny plan er at alle går sammen til bilen og kjører til Trondheim. Tar turen opp til Stugudal tirsdag morgen i stedet. Vel, vi pakket oss inn i godt med klær og startet på returen ca kl. 11.00. Skiføret var suverent og når vi kom ned i dalen ble det virkelig fint. Lite vind og snøscooter-trasè. Vi brukte bare 2 t 50 min på returen fra Kjøli til bilen, ca 17 km. Litt forskjell fra oppturen hvor vi brukte 7 t med elendig, sugende føre og dårlig gli (inkludert 1 t rast).

Kommentarer