Galdhøpiggen, 30. juli 2008

Sander - skrekk og advarsel
Onkel Erik, Sander, Mathias og jeg på tur til Norges høyeste fjelltopp. Dro tirsdag kveld (29. juli) og nattet over i lavo på Raudbergstølen. Idyllisk og landlig plass på vei opp mot Juvasshytta. 

Turen startet ca kl. 10.00 fra Juvasshytta. Over Styggebreen gikk vi med brefører. Vi var antagelig 50-60 pers i vårt brelag, fordelt på to rekker. Styggebreen så fin ut, men det under snøen kan det være store sprekker på max 8-10 m bred og 30-40 m dype. Ingen i vårt brelag tråkket i gjennom "snøbroene".Turen over breen tok ca 1 t, kjeldelig synes Sander. Vel over breen startet oppstigingen til toppen. Etter 30 min var vi der..... Norges tak er en enkel tur når man starter fra Juvasshytta.

Sander i brefølge på vei over Styggebreen.
Toppen skimtes bak til venstre.

















Til topps: Sander, Inrid, Mathias og onkel Erik

















På toppen var det rene fugleberget. Masse mennesker som hadde tatt turen opp i et superflott vær. Vi hadde stort sett strålende sol og alt fra 15-10 gr. Lenger øst i Jotunheimen tordnet, lynet og regnet det. 

Nedstigningen gikk også greit. ingen uhell - hverken i fjellet eller over breen. 
Vi møtte plaskregnet like etter vi startet returen til Trondheim og vi var lykkelige for at vi slapp unna regnet på turen :-)

Kommentarer