Montenegro, 5-26. juli 2008

Sander, Mathias og Anders foran Kotorbukta
Sommerferie i Herceg Novi i Montenegro, 5-26. juli 2008. Sommerferie i Herceg Novi byr på mye bading dykking, sol og varme - og mye trappegåing :-)
18 stk, 8 barn og 10 voksne, i reisefølge betyr mye sosial omgang både for store og små. Artig! 

Mathias og Sander på restautrant
Sander, Ingrid og Mathias foran gamle-delen av Budva
Anders, Mathias og Sander foran drikkevann-"brønnen"
 i Dubrovnik
Dagene går med til "strandliv", dvs vi ligger på en oppstøpt betongplate og kan stupe rett uti sjøen uten å gå på de vonde steinene. Enkelte dager med litt høy sjøgang gjorde det ekstra artig på betongplata. Bølgene skylte innover og tok med seg diverse utstyr...... 
Sander, Vegar og Mathias. Sjekk katta i vinduet - skvist
bak persiennen
Alle barna ved badekanten: Sander, Adrian, Hanne, Kathrine,
Emilie, Andrine, Tonje og Mathias
Dubrovnik: Dagstur til Dobrovnik for å tilfredsstille noens shoppingbehov og andres behov for å gjøre noe annet. Godt og varmt innenfor murene i gamlebyen.

Budva: Dagstur til Budva betyr en del kronglete veier og en ferjetur. Ferjeturen er heldigvis kort, i og med den litt utrygge ferja. Lemmene foran og bak er temmelig lave....
På vei til Budva går turen via Kotor. Veien mellom ferjeleiet og Kotor er minimal og det går ikke fort. "Flaks" for Anders at han "glemte" førerkortet i hjemme i Sjetnemarka. 
Budva byr på shopping og noe høyere fiffe-faktor enn Herceeg Novi. En del folk med penger her. Familin Wist var på ferietur til Budva i 1984 og var selvsagt innom hotellet sitt. En del forandringer.... 
På vei fra Budva måtte vi selvsagt innom Sveti Stefani(St. Stefan). Et hotell på en høy hvor de pengesterke ferierer. Her er det ikke mulig å komme inn for oss vanlige uten stor kredittgrense. 
Ferjeturen på vei hjem fra Budva er ett kapittel for seg. KJempe-giga-mega-kø og en god del sniking 8av andre), gjorde ventetiden laaaang. Det hadde nok vært smartere å kjøre rundt Kotor-bukta til tross for de smale veiene.

3 uker i syden er jaggu deilig, selv om de 3-4 siste dagene besto av gråvær.


 









Kommentarer