Grottetur til Verdal, 28. september 2008

Sander i grotteåpningen/-nedgangen
Søndagstur til Verdalstraktene.
Onkel Erik, Susy, Sander, Mathias, Anders og jeg dro avgårde mot Verdal for å finne Ramsåsgrotta. Onkel Erik har vært der før, og skulle guide oss igjennom og sikre oss når vi må rapellere ned en fjellvegg på 4-5 m i grotta.


Mathias inne i grotta
Grotte er vel kanskje ikke helt riktig benevnelse, det lignet mer på en trang sprekk i fjellveggen under jorda. Vi fant det lille inngangshullet og måtte klatre ned ca 2-3 meter. Vel nede så kan jeg ikke si at det akkurat åpnet seg - neida, det ble bare enda trangere og smalere og det var bare såvidt plass til oss - sidelengs.....
















En av de smale sprekkene vi skulle igjennom...














Vi ålte oss igjennom og klatret litt nedover til vi kom til den loddrette fjellveggen som vi måtte rapellere ned. Bra onkel har klatreutstyr. Vel nede i et romslig "rom" - det romsligste i hele grotta - fortsatte vi turen i en ny "fjellsprekk. Trangere enn før.... så trang at hjelmen satt seg fast av og til, i tillegg til at låra og skoene måtte plasseres i rett retning for å ikke kile seg fast.... Trangt ja... Bra jeg hadde med en sekk som jeg måtte slepe på i tillegg.... Nesten igjennom, så nære at vi så utgangen, møtte vi en stor bekk. Utgangen er der bekken renner og det er lavt under "taket". Det ser ut til at vi må åle oss ut i bekken. Heldigvis fant vi en passasje bratt opp ca 3 meter og deretter bratt ned til utgangen.


Super tur. Det plaskregnet ute - men det slapp vi inne i grotta :-)

Kommentarer