Firenze-tur. Dag 6 - 1. juni

Damene på toppen av Duomo
Monica utenfor Repaly-butikken sin
Firenze-tur! 
Våknet til nok en overskyet og litt regntung dag, men vi mister ikke motet av den grunn.
Firenze (Toscanas hovedstad) ligger ca 1-1,5 t kjøring fra huset. Det går ganske radig når man kjører Autostrada'n (A11). Artig vei å kjøre på - den er veldig oversiktlig og det går veldig fort. 

Firenze har en del ting som kan kjøpes og sees. Monica har sjekket ut hvor de har replay-butikker og adidas (liverpool-trøyer). Pga pinsa åpnet de fleste butikkene etter siesta'n, så vi tok en tur opp i toppen på Duomo (kuppelen på katedralen) først. Therese er litt mer kulturell en oss andre og ble så glad for at det ble kirke-tur. Mange fine takmalinger - tror det er Michelangelo. 
Utsikten fra toppen av kirka var suveren og vi fikk sett hele Firenze i en smekk :-D


Etter kirketur og lunsj tuslet vi først til en sportsbutikk med mange originale (italienske) fotballtrøyer. Skuffelsen ble stor når de ikke hadde Liverpool-trøyer vil gutta. Italienerne er jo mest glade i seg selv, så det var egentlig ingen overraskelse. Etterpå stappet vi i oss belgiske vafler (de snikete italienerne lurte på oss dobbeldekkere og prisen ble dermed veldig stiv..... og vi veldig mett....) Ruslet deretter til Monicas replay-butikk. Ingen nye bukser fristet så vi kom tomhendte ut igjen.

På vei tilbake vil bilen var vi innom et marked og kjøpte noen småtterier. Dagens største overraskelse var prisen på parkeringen - 25 euro.... (den neststørste var prisen på vaflene). Jaja, Firenze er en turistmaskin som vet å ta seg betalt, men vi fikk da koset oss likevel.

Etter mange timers rusling i Firenze var det noen trøtte damer i bilen tilbake til huset i Bargecchia. Trøttingene Magnhild og Therese tok en dupp på returen.... Snart blir det middag på hjørnerestauranten i landsbyen.


Kommentarer