Jobbtur til Stugudal 11-13 september 2009

Svenskegrensa
Ved varden på Storsola, dvs nesten på toppen til Storsola

Helgatur med jobben til fjells. Deltakere: Magnhild, Monica, Ingrid, Petri & Ronald, Olav, Svend Andreas, Bjørn, Tomas, Tor Atle, Atle, Tor og Mads. 

Været var ikke akkurat meldt så veldig bra for helgen, og alle snakket fredag kveld om en alternativ plan for lørdag. Ved frokostbordet lørdag morgen var det sletts ikke snakk om noen akternativ plan - alle var veldig giret på å gå til fjells - til tross for overskyet med fare for regn. 

I tåkehavet på vei ned fra Storsola
Niste ble smurt og vi kom oss av gårde kl 9.30 fra Væktarheimen. Gåturen startet ved Nedalshytta og målet var Storsola 1728 moh. 13 stk ruslet på rekke og rad innover mot Ekordøra. Kokken Tor fikk kneproblemer og snudde etter ca 1 t.

Like etter svenskegrensen (pussig grensepassering forresten - en liten trappeovergang over gjerdet som utgjorde grensen) snudde vi 90 gr mot venstre og startet klatringen. Det var ganske bratt, men vi kom oss oppover. Vår nederlandske venner holdt også tritt, til tross for at de (sannsynligvis) ikke er så vante til å klive til fjells. Monica, Tor Atle og Atle raste oppover, mens vi 9 andre holdt oss samlet i et mer moderat tempo. På ca 1500 moh møtte vi lavt skydekke/tåke og snø/sludd. De siste metrene ble besteget kun for å nå toppen ikke får å se utsikt - den var lik 0. Vi nådde riksrøys 155A - en stor fin varde med kongens merke. Det var forferdelig surt og kaldt på toppen, men det gjorde likevel godt å skifte til noe tørt. Vi droppet å gå til selve toppen av Storsola pga været. Storsola var visst 20 moh lenger opp og ca 500 m lenger øst. 

På vei ned, nærmer oss foten av fjellet
Nedoverturen gikk greit, men hønemor (meg) hadde stor trang til å holde troppen samlet i tåkehavet - ble litt stresset om vi kom noen meter for langt unna hverandre. Et stykke ned i fjellsiden kom vi under skydekket og utsikten ble flott. Det var en fantastisk tur til tross for sludd, snø, plaskregn og sterk vind til topps. 

Vel tilbake på hytta så var Tor godt i gang med lørdagsmiddagen. På menyen var lammelår med en fantastisk god saus og soppstuing. Resten av kvelden ble bare rolig med noe godt å drikke, litt dans og mye jabbing.

Hele gjengen var nok enige om at vi hadde nok en fantastisk fjelltur sammen - vi gleder oss allerede til neste år :-)




Kommentarer