Vinterferien 18-27. feb 2011

Mathias på Røros-martna'n, lør 19. feb
Vinterferie 2011 ble en liten turne rundt omkring. Første stoppested var Røros sammen Erik og mormor. Vi tok turen inn til Røros-martna'n lørda'n i -19 gr og strålende solskinn :)
Mye ull og spekepølse til salgs.

Lørdag ettermiddag kjørte vi over til Stugudal'n. Mathias og Ingrid satte igjen Sander og Anders i Stugudal'n og kjørte videre til by'n. Mathias skulle være publikummer på Norske talenter søndag. To kompiser skulle delta på audition med sine enhjuls-sykler. Etter audition (og en real runde på ski for mor) kjørte vi opp til Stugudaln'n igjen. Mathias var noe "høy" i bilen etter å ha slukt 5 iskaffe på Norske Talenter.
Sander og Mathias med fantastiske Sylan i bakgrunnen

Vel tilbake til Stugudal'n og noen avslappende dager sammen Moksnes/Brovold. Fantastisk vær, men noe kaldt.... Fine skiturer, en tur over til Funesdalen for litt vin, snop og kjøtt og ellers den vanlige hyttekosen.
Torsdag returnerte vi til by'n for å skrubbe oss rene, pakke rene klær og deretter ta turen til Gjevilvassdalen fredag morgen til sæterbua til Hepsøs.

Ankom Osen ved Gjevilvatnet til strålende sol, + 5 gr og skispor som trikkeskinner. Klisterføre og skikkelig påskestemning. Staket 8 km inn til sæterbua - lett :-) Gjevilvassdalen er bare helt fantastisk vakkert. Skikkelig trivelig på sætra til Hepsøs. Liten og nett, sengeplasser til 4, men med to ekstrasenger og en sofa og stort hjerterom så er det utrolig hva man får til. Sætra ligger ca 2-3 km fra hytta til Mjøen/Gran og 1 km fra Gjevilvasshytta.

Lars og Mathias på vei opp til Porten. Islagte løyper gjorde
 det lettere å gå på bena.
Lørdag var det skienern og nye fantastiske spor ble kjørt opp. Vi (Anne, Lars, Sander, Mathias, Rune, Tove, Morten, Anders og Ingrid) tok selvfølgelig en annen løype som var noe islagt etter gårdagens varme vær og nattens frost. Vi startet med å gå opp, opp, opp - en etter en snudde og til slutt var gruppen redusert til Lars, Sander, Mathias, Morten (Gran) og Ingrid. Vi gikk opp til Porten, over til Skaret/Skarvatnet, Grøtsetra og til Mjøen/Grans for en stopp. Der traff vi på Jostein, Atle, Tor Atle og Line også - skikkelig AITeL/TISIP-treff i Gjevilvassdalen. Fantastisk tur på ca 15-16 km. Overskyet, isete spor (nydelig i enern-løypa da), men herlig likevel :-)



Monica og Anders (venninne av Tove og sønn) kom også til sæters på lørdag formiddag og det var duket for mer folk på sætra - men fortsatt, der det er hjerterom er det husrom.
Utpå ettermiddagen organiserte barna skistafett like ved hytta til Mjøen/Grans og deretter hopping utenfor sætra til Hepsøs. Sander legger jo aldri noe i mellom knakk til slutt sine forholdsvis nye skøyteski (julegave) - billig var de heller ikke.... Jaja, bra det ikke ble benbrudd og heldigvis så hadde Hepsø ekstra ski :-)
Til kvelds/middags kom Mjøen/Grans til Taco og vi var hele 14 stk til middag - veldig trivelig og sosialt :-)
Bøtteballetten klar for en liten skitur mot Gjevillvasshytta

Søndag våknet vi til strålende sol. Ingenting er så fantastisk vakkert som Gjevillvassdalen som bader i sol - sommer som vinter.
Vi tok en liten skitur til Gjevilvasshytta, fulgte sporet videre der Skieneren gikk lørdag (ned mot vannet og tilbake mot sætra). Rune og Anders var opptatt med ski på Tv'n.... De fleste tok snarveien opp til sætra, men Ingrid måtte ta turen videre mot Grøtsætra og så "hovedveien" tilbake til sætra - så fint vær sjø :-)





Anders er bålsjef

Etter skituren og ski-VM på TV ble det bål og pølsespising ved sætra før vi vendte nesen mot parkeringsplassen og bilen.


Hepsø og Island på parkeringsplassen med
Gjevilvatnet og Blåhø i bakgrunnen
 Takk for en herlig vinterferie :-)

Kommentarer