Påska 2011. Røros 15-19 april 2011

Mathias, alias Bear Grylls (mann mot natur...)

Sander overkjørt av toget på Glåmos
Påska 2011 startet på Røros.
Mathias ble helt omvandlet til Bear Grylls (Mann mot natur på Discovery) på palmelørdag. Hvem skulle trodd det!!! Fredag var han rimelig småsur fordi vi skulle på påsketur å hytta... Snakk om forvandling.
Bear Grylls fikk i hvertfall låne en kniv, gapahuk, ullpledd og skoposer av onkel og forvandlingen var komplett. Med egen sekk ble alt stasjet med på tur. Han koste seg i gapahuken sin.




Palmesøndag ble tur til Molingdalen sammen med Langens.
Vi gikk fra gården på Glåmos og til setra i Molingdalen.
Sander klarte prestasjonen å bli "overkjørt" av toget... Snakk om timing :-)









Erik, Ingrid, Mathias, Anders og Sander i Molingdalen til
Langens
Sander kiter

Anders å vannski. Bekk ut av styring - litt overvann!!!
Vel fremme i Molingdalen ble det pølse, sjokkis og ordentlig kaffe på svartkjel (for den som liker det).
Ingrid og Mathias i Sleggata - også kalt "Pippi-gata"
(av oss i hvertfall)












På vei tilbake fra Glåmos kjørte vi om Storwartz slik at gutta (onkel, Sander og Mathias) fikk kitet litt. De holdt vel på en times tid, men pga av regn og selvsagt vind (som er en av betingelsene for å kite) så var vi våte og iskalde. De fikk i hvertfall lekt seg litt.
Mathias kitet for første gang. Han hadde såvidt prøvd dagen før, men det var uten ski på - kun for å teste kiten i lufta.
Det var egentlig litt for lite vind for den lille kiten han hadde og han fikk i grunnen ikke noe fart - egentlig like så greit etter som det var jomfru-turen.


Mandag ble det en tur opp mot storbakken og Høsa. Mye overvann i bekkene gjorde turen forholdsvis blaut. Bekkefarene hadde frosset, mens vannet hadde begynt å tine. Vannet strømmet dermed litt over alt...







Selv etter utallige år på Røros så er det sjeldent man tar turen innom Slagghaugan, Slegg-gata og de andre typiske turist-stedene.
Vi ruslet dermed en tur i Slegg-gata - eller Pippi-gata som vi kaller det. Det var jo her den store snøballen kom rullende i filmen hvor Pippi feirer jul.









Mathias og Ingrid på slagghaugan


Mathias og Ingrid på Slagghaugan.




















Mathias, dvs Bear Grylls, og onkel Erik skal på overnattingstur. Bear Grylls to med gapahuken, noen ullpledd, litt klær og mat - og sist men ikke minst: kniven..... Bear Grylls overlever jo i naturen med kun en kniv.
De hadde en fin natt utendørs (litt småkjølig til Mathias, men med en ekstra ullgenser fra onkel så ble det bra). Koste seg med bålgrillede "ostiser" til frokost i solskinnet.

Jepp - det var Røros-påska. Nå går turen over fjellet til Stugudal'n hvor vi blir resten av påska.

Kommentarer