Påska 2011. Stugudal/Kjøli 19-24. april 2011

 
Sanders landing etter et hopp
Mathias på Kjøli-hytta
Det hører alltid med litt hopping i påska. Litt lengre raster innebærer alltid et hopp. Sander satset litt vel mye og hadde en "fantastisk" landing - han måtte spaes ut...








Langfredag våknet vi til litt dis, men når sola først fikk tak så ble det skyfri himmel etter kort tid. Mathias og Ingrid hadde planlagt å ta turen til Kjøli-hytta for å overnatte. Onkel Erik kom fra Aursunden (en skitur på 3-4 mil i sugende bløtt føre). Flott tur opp til Kjølihytta. Det gikk ikke akkurat fort i det sugende føret, men hva gjør vel det i det fine været?? Vi skulle jo være ute likevel :-)



Lemen-år
 Det er tydeligvis lemenår i år. Det sprang lemen overalt og de gnall som bare rakker'n.
Mathias og onkel på Kjøliskarven, 1288 moh

Mathias og onkel på vei mot Midtlihøgda 1239 moh og
Rypkleppen (1149 moh) fra Kjøliskarven. Sylan skimtes
også i bakgrunn.

Mathias foran Rypkleppen 1149 moh) - der var vi også
oppom

Ingrid og Anders på toppen av Grønvola











Det var også strålende vær på Påskeaften. Til Mathias glede så hadde påskeharen vært på Kjølihytta også (dvs han hadde blitt lovt at påskeharen skulle komme dit også - hvis ikke hadde han nok ikke blitt med til Kjøli...)
Etter å ha spist frokost og vasketut etter oss  så ruslet vi opp mot Kjøliskarven. Vi ante ikke hva som møtte oss og trodde egentlig det bare var en flat greie. Kjøliskarven var forsåvidt ganske flat - ingen spektakulær fjellspiss, men for en fantastisk utsikt den kunne by på. Vi så til Hummelfjell ved os, Forollhogna, Fongen og hele Sylan. Vi ble stumme av beundring og føltes som om vi var midt i et enormt fjellmassiv langt fra alt og alle. For en frihetsfølelse - i ett med naturen....

Etter en liten rast på varden på Kjøliskarven så satt vi kursen mot Midtlihøgda (1239 moh) og Rypkleppen (1149 moh) og deretter Stugudaln. Føret var sugende, vått og hadde enormt dårlig glid - ikke så rart i strålende sol og sikkert 10 +-grader. Fikk ikke noe gratis med andre ord. Mathias hadde bestemt seg for å kun gå opp på Rypkleppen så Erik og Ingrid ruslet alene til topps på Midtlihøgda.

Etter Midtlihøgda besteg vi Rypkleppen alle 3.
Planen var deretter Grønvola, men pga åpen elv, myr og vann måtte vi legge om kursen litt. Pytt, pytt - i det fine været gjør det ikke noe om det blir bittelitt lenger.

Vi hadde en fantastisk tur i det suverene været og fjellområdet. Nede på hytta ventet rakfisk til kvelds :-)


1. påskedag våknet vi til skyfri himmel nok en gang og vi måtte bare utnytte dagen før vi avsluttet påska på fjellet. Vi ruslet til "plassen vår" ved Ystosen og hadde litt slaraffen-liv der. De minste tok deretter turen tilbake til hytta, mens noen var lysten på en litt lenger tur i sola. Vi tok turen opp til Grønvola - en fantastisk avslutning på påska 2011 :-)

Kommentarer