Sommerferien 2011 - Frankrike, Agde. Del 2, 17-23. juli

Her venter vi på Tour de France i Pezenas
 Søndag 17. juli var satt av til Tour de France. Vi hadde sett oss ut Pezenas, en liten by ikke langt fra Agde, hvor syklistene skulle passere. Vi møtte opp i god tid - hele 4 timer før forventet ankomst. Vi linet oss opp med stoler og norske flagg. Etter ett par timers venting så kom caravanen, dvs et kobbel med sponsorbiler som kastet ut diverse reklameting - alt fra t-skjorter/capser til små kjøleskapsmagneter. Det meste som kom var ikke så fryktelig mye å samle på....

Edvald Boasson Hagen i Sky-drakt og gule sko
 Etter ytterligere to timer, dvs totalt 4 timers venting, så kom omsider syklistene. I løpet av et knips så var de forbi.... De sykler innmari fort. Vi klarte heldigvis å få knipset et bilde av Edvald Boasson Hagen i sine velkjente gule sko. Fikk også et glimt av Thor Hushovd i sin lett gjenkjennende VM-trøye.
Målgang var i Montpellier så vi rakk akkurat å kjøre hjem for å se innspurten. Cavendish vant.

Sånn går det med slemme gutter.... Sander i gapestokken i Terrormuseet i Carcassone
 Ny utfluktsdag - denne gang til Carcassone. en by som ligger inne i et fort/kastell. Carcassone er på Unescos liste. I Carcassone var det et Terror-museum og der ville selvsagt gutta innom. Ufattelig mange forferdelige terrormetoder. Noen morsomme også forøvrig: musikere som spilte dårlig fikk fingrene satt i en slags gapestokk slik at de ikke kunne spille (så ut som om fingrene ar plassert på en klarinett og låst fast i denne posisjonen).

Mathias og Anders i ett av "strykene" på kanoturen i L'Hèrault
Frankrike fantastisk fin natur å by på. Dette ville vi teste ut og tok turen til Saint Guilhem Le Desert for å ta en padletur i L'Hèrault (elven som renner ut ved Agde). Selve kanoturen var på 12 km og uten pauser så kunne den vært unnagjort i løpet av 2 timer. Vi ville selvsagt utnytte dagen i naturskjønne omgivelser og i det strålende været. Fantastisk kanotur og veldig artig med de få "strykene" vi måtte gjennom. Kanoene var av skikkelig hardplast og forholdsvis tunge så de var veldig mye stødigere enn vi er vant med her hjemme - vi unngikk altså å velte....
Etter kanoturen ble det bading i elva for gutta :-)

Utgravinger i Nimes
Nok en utfluktsdag... Turen gikk til Nimes. I Nies kom vi tilfeldigvis over et arkeologisk utgravingssted. De hadde funnet noen skjellett som de drev å gravde frem med spatler og fjernet sand med støvsuger... Nitidig arbeid må jeg si.
Nimes var en ok by og kunne også by på en gamleby, noen kirker/katedraler, en stor arena som så ut som en litt mindre versjon av Colosseum (Arenes). Arenes vår blit pusset opp og ble nå brukt til konserter mm.
Akvedukten i Pont Du Gard
 Ikke langt fra Nimes er det en kjent akvedukt: Pont du Gard. Pont du Gard er over 2000 år gammel. Den er 49 meter høy og de tyngste steinene veier opp til 6 tonn. Akvedukten ble brukt i 4-500 år til å frakte vann fra Uzes og inn til Nimes. Ufattelig hvordan de fikk til å bygge slike byggverk for så lenge siden.
Mathias og Sander i badeland
22. juli var siste hele dag i Agde og den tilbringte vi i badeland i Cap de Agde. Mye folk og lange køer, men det gjorde ikke noe for gutta - de storkoste seg. Ganske stor kontrast å få meldinger hjemmefra om at regjeringskvartalet var bombet og at liv hadde gått tapt.... Etterhvert kom det også meldinger om massakren på Utøya. Vi skjønte nok ikke helt alvoret før vi kom tilbake til leiligheten og så bilder av regjeringskvartalet på fransk tv. Vi skjønte ikke stort hva de sa, men bilder og tall sier sitt - i tillegg til oppdateringene hjemmefra (vi hadde ikke internett). Ufattelig at slike ting kan skje hjemme i det som vi anser som trygge Norge....

Anders, Mathias og Sander foran Viaduct Millau
Lørdag 23 juli var reisedag - biltur til Paris. Ca 80 mil og 8 timer ventet og når vi i tillegg klarer å kjøre på feil motorvei så får vi 5 mil ekstra og kjøre, et par bomstasjoner og litt ekstra kø.... Vel, vel tilbake på rett vei kom vi.... På veien til Pris kjører vi over et fabelaktig byggverk av en bru: Viaduct Millau. Vi måtte selvsagt foreta en stopp å se litt "nøyere" på byggverket. Flott bru og flott utsikt.
Stadig flere oppdateringer om Oslo og Utøya kom - tragisk!

Kommentarer