Sommerferien 2011 - Frankrike, Paris. Del 3, 23-29. juli

Første bil i karavanen, selvsagt hovedsponsor LCL
24. juli var det klart for siste etappe i Tour de France med innspurt på Champs Elysees. Etter et par timers venting i "norskesvingen" så kom karavanen. Denne gang kastet de ikke ut all gimmiken sin - like så greit da det forsøpler veldig. Først ut i karavanene er selvssgt hovedsponsor LCL med sin rytter i gult. Litt spesiell stemning i "norskesvingen" pga massakren i Oslo og på Utøya og det ble naturligvis snakk om dette. Sørgebånd ble utdelt.

Thor Hushovd i sin lettgjenkjennelige VM-trøye
Etter enda 1-2 timer kom omsider syklistene - tankene om Oslo og Utøya ble lagt til sides og syklistene ble jublet frem. De kom samlet inn i "runden" (som de skulle sykle 8 ganger) med som alltid laget til han som har gultrøya først, BMC og Cadel Evans i dette tilfellet. Norskesvingen har god stemning og lager mye liv, men det er nok ikke plassen man får sett syklistene best. Cavendish vant etappen, med Edvald Boasson Hagen som en god nummer to - det var som søren at han ikke vant da, det hadde virkelig gitt liv i leieren :-)

Anders i Eiffeltårnet
Etter Tour de France ble alt litt stille - hva gjør vi nå?? Vi ruslet med våre norske flagg til Eiffeltårnet. På veien til Eiffeltårnet ble vi stoppet av andre (franskmenn/turister) som ville uttrykke medfølelse og kondolanser over hendelsene hjemme - sterkt! Møtte også flere nordmenn som hadde blitt stoppet og fått så ufattelig mye trøst at de gikk rundt med tårer i øynene.
Eiffeltårnet er en opplevelse i seg selv. Vi gikk trappene opp til etasje 2 (myyye mindre kø til trappe-billettluka) og det er visstnok 704 trinn opp dit. For oss sprekinger så var jo dette selvsagt ikke noe problem. I 2. etasje ble det ny køståing for å ta heisen til topps, men vi kom oss omsider til toppen - 274 m over bakken (selve tårnet inkl masta er 324 m høyt). Relativt surt på toppen så vi nøyt utsikten rimelig kjapt og fikk knipset noen bilder før vi frøys ned igjen....

Eiffeltårnet i skumring
Innen vi kom oss ned fra Eiffeltårnet så hadde det begynt å skumre og Eiffeltårnet var belyst. Vanskelig å tro at en slik stålkoloss skulle bli så fin. Etter skumring og til kl 01.00 så glitrer Eiffeltårnet en gang i timen - de har kledd det i massevis av led-lys.
Mathias på Hard Rock Cafe
Mye å se i Paris og vi besøkte både Triumfbuen. Champs Elysees (inkl noen bilbutikker), Operaen, Notre Dame mm, men Hard Rock Cafe måtte vi også ha med oss....

Sander, Anders og Mathia utenfor Walt Disney Studios ved Eurodisney
Eurodisney var jo et must og gutta (inkl Anders) gledet enormt. Vi troppet opp tidlig om morningen - de skulle åpne kl 08.00 - bare for å finne ut at vi slapp ikke inn før kl 10.00... Jaja, vi sto i allefall først i køen og dessuten så er vi blitt veldig god på venting i løpet av denne ferien... Eurodisney og Walt Disney studios er to store parker med ulike attraksjoner å ta seg til. Guttas hovedmål var å ta flest mulig berg og dalbaner og slike attraksjoner. Kan ikke akkurat si at vi brukte noe tid på å se på Langbein, Snøhvit, Donald og co... Vi fikk med oss et motor stunt show - må si de kara har kontroll på kjøretøyene sine. Lynet McQueen i fra Cars hadde også gjesteopptreden.
Eurodisney og Walt Disney Studios er to store parker med mye gåing i mellom attraksjonene - og mye venting på tur... De to beste attraksjonene var uten tvil Hollywood Tower Hotel (hvor vi kjører heis opp og ned i ulikt tempo) og Space Mountain (hvor vi kjører rakett) - artig både for store og små :-)
Må innrømme at alle var rimelig godt fornøyde etter 13 timer i parkene....

Sacrè Cæur
Sacré Cæur er en flott krike som ligger i Montmartre - utrolig fin utsikt herifra. Vi skulle egentlig opp i kuppelen, men pga trøbbel med billettmaskinen ble det ikke noe av dette - veldig synd.

Mathias, Sander og Ingrid på toppen av Montparnasse med Eiffeltårnet i bakgrunnen
Mathias hadde et ønske om å besøke Montparnasse. Dette er ikke annet enn en høyblokk med utsikt. Montparnasse er litt over 200 m høyt og det sier seg selv at utsikten er god :-)

Sander og Mathias spiser snegler for første gang
Er man i Frankrike så er det et must å smake på franske delikatesser. Sander og Mathias tok sjansen på sneglerj Jeg satset på at de ikke likte det slik at jeg også fikk noen, men den gang ei - de slukte alle 6 rett ned :-)

Ingrid, Sander og Mathias i Speilsalen i Versailles
Sander har hatt om den franske revolusjon på skolen og ønsket derfor å dra til Versailles. Her står vi i speilsalen hvor den berømte Versailles-traktaten etter 1. verdenskrig ble inngått.
Versailles er et gedigent palass utbygd av Ludvig 14 i 1661. Slottet var opprinnelig en jakthytte fra tidligere, men Ludvig 14 (eller Louis 14 som han hat i Frankrike) utvidet den altså ganske enormt....

Anders og Sander i hagen i Versailles
Bak Versailles er det en enorm og velstelt hage. Det er nok ikke bare bare å være gartner her... Fra slottet til punktet lengst bor i hagen er det 3,5 km. Muligheter for lange turer i egen hage her med andre ord.

Sander kjører bilsimulator på Cité des Sciences et de l'Industrie
Vi måtte også besøke Cité des Sciences at de l'Industrie, eller teknisk museum som vi kalte det. Mye spennende å se og mye interaktivt å gjøre. Gutta fikk blant annet kjøre bilsimulator - så nå tror de at de kan kjøre bil på ordentlig....



..og når man ikke tar hensyn til farten og veien så går det slik....
...til tross for noen krasj underveis...

Mac, en av de første!
Til ære for jobben så må jeg ta med et bilde av en av de første Mac'ene. Denne Macen var utstilt i det tekniske museet og den ble lansert av Apple Computer 16. januar 1986 og var en av de første i Macintosh-familien.

... og vips så var ferien over...

Kommentarer