Nice - speedsightseeing nr 3, 2.6.12

Helge og Ingrid foran Gaudi-lookalike-salamanderen
Tove foran cello-kunsten ved kongress-senteret
...og så er vi på vei inn til Nice igjen
Utsikt over Nice, sett nordfra
Ny morgen - ny speedsightseeingtur :)
I dag skal vi ta en litt lengre tur opp til et 'fjell' med et Observatorie som mål - en stor og synlig kuppel fra byen. Kuppelen ligger ca 370 moh.Vi løp forbi teateret med en Gaudi-look-alike-salamander utenfor. Vi passerte også biblioteket og kongress-senteret. Morsom kunst utenfor kongressen med mange celloer stablet oppå hverandre.

Turen gikk videre mot 'fjellet' og vi tok en vei rett opp mot toppen inne i "naturale" parken, mer som i skogen. God gammeldags steinsti, men for det meste trapp opp og opp - god trappetrening med andre ord. Vel oppe på toppen av stien kom vi inn på hovedveien igjen og det bars videre opp.

Til slutt kom vi til et veikryss med skilt og så at observatoriet faktisk var nedover... (Altså måtte vi har vært høyere enn 370 moh). Så da bars det nedover - etterlengtet... Omsider nådde vi frem til området til observatoriet, men det var inngjerdet og stengt - så langt og bratt til 'ingen nytte'. Vel, det var i hvertfall God trening og godt med frisk luft :) Klokken begynte å bli mange og det var bare å komme seg tilbake på hotellet.

Dette ble Nice-turens lengste speedsightseeingtur på 2 timer - mulig vi klarte å forbrenne bort verdens største porsjon med creme brulee fra i går ;)

Takk for turen Helge og Tove :)

Kommentarer