St. Olavsloppet 2012, 27-30. juni

Og så er St. Olavsloppet 2012 endelig i gang. Loppet har faktisk 25-årsjubileum i år. 160 lag er med i mosjonistklassen og over 6000 løpere er med i årets lopp. Det er 3. gang jeg er med for Sjetne (2008, 2011 og 2012)
Det er en spent gjeng som drar til Åre tirsdag kveld - starten er i Østersund onsdag 27.6 kl 7.30. 333 km skal tilbakelegges i løpet av 4 dager fra Østersund - Åre - Sandvika - Levanger - Trondheim.

Ingrid løper fra St. Olavsbru til Sul
Første pulje løpere kjører fra Åre allerede kl 5.30. Glad jeg ikke er en av dem... Dag 1 går fra Østersund til Åre, totalt 18 etapper, 15 løpere og 111 km.
Min etappe har estimert start ca kl 12.20. Etappe 12 (4,6 km) og 13 (5,7 km): Bleckåsen - Andersböle - Mörsil skal løpes. Starter med en lang og ganske hard bakke, men så jevner det seg litt ut. Fine etapper og fornøyd - er jo stort sett det da.
Ymse vær, alt fra sol til regn. Mye vind. Ca 8-10 gr.

Torsdag 28. juni er det fellesstart på Åre torg kl 9.30 for Sjetnes pulje. I dag er det en litt kortere dag og 10 etapper, 10 løpere skal i tilbakelegge 61 km fra Åre til Sandvika.
Min etappe (nr 25) er fra Asån til Saxvallen, 7,5 km. Estimert start ca kl 12.20 i dag også, men det var det bare så vidt jeg rakk.... Trodde vi starte i god tid fra Åre, men bilkøen sto allerede ved Duved golfbane - og da er det enda 3 mil igjen til start...
Bilkøen siger avgårde smått om senn - håper det løsner snart... Men den gang ei. Det er mange løpere og følgebiler på veien. Vi får meldinger om at våre løpere starter i tur og orden. Marit skal løpe etappen før meg, og når hun starter så har vi fortsatt et godt stykke å kjøre igjen. NÅ må vi bare starte forbikjøringen om vi i det hele tatt skal rekke det. Marit skal bare løpe 3,5 km. Anne Grete kjører mesterlig og får oss forbi de lange køene. Vi passerer Marit når hun har igjen ca 1 km å løpe - vill jubel i bilen- PUH, vi rakk det :-)
Skikkelig dårlig opplading til start (rakk i hvertfall den obligatoriske doturen), men adrenalinet pumpet vilt og ble nok en god substitutt for den manglende oppvarmingen.
Denne dagen er vel noe av de beste vi har prestert og kommer på plass 75 for dag 2. Sammenlagt etter dag 1 og 2 ligger vi på 95-plass. Tenkt det da - vi har vel aldri vært under 100 før!!! 

Fredag 29. juni og loppet går fra Sandvika til Levanger - 10 etapper, 10 løpere, 63 km.
Vi camperte fortsatt i Åre og slapp å dra så tidligi forhold til om vi hadde ligget hjemme. Avreise kl 7.30 og start i Sandvika kl 9.30 - vi vil ikke gjenta gårdagens fadese og vil være ute i gooood tid.
Min etappe er etappe 30 fra St. Olavsbru til Sul. 9 km bare nedover - i dag skal virkelig nedovermusklene få kjørt seg. Og enda værre - broder Erik skal løpe samme etappe og det ligger an til å  bli en skikkelig familiefeide ;-) 

Ingrid foran veksel'n ved Steinvikholmen
Lørdag 30. juni og siste løpsdag. Levanger - Trondheim, 14 etapper, 13 løpere, 98 km. Jeg har løpsfri, men joiner supportergjengen fra Steinvikholmen - vi må jo heie løperne våre inn til byen. "Lagidrett" vettu ;-)
Sjetneløperne gjør en god jobb i dag også - som alltid. 
Litt kjedelig at de to yngste gutta våre sprang dessverre feil fra Ranheim til Lade Idretsanlegg. Litt dårlig merking ved Lade Arena i tillegg til at løperen foran dem løp feil så ble det dessverre en liten "strafferunde" på dem, men ingen sure miner for det. Gutta var dyktige :-)


Endelig i mål. Deler av bidragsyterne i Sjetne-laget
HURRA, vi nådde målet vårt i år også: vi kom i mål og vi har hatt det gøy!!!
Dette er jo en sosial happening for Sjetneløperne og vi gjør dette for å bli bedre kjent med Sjetne-innbyggerne og i tillegg holde oss litt i form. Vi har ingen tidspress annet enn det vi ilegger oss selv, men det skal jo sies at ofte har vi vår største konkurent i oss selv....

4 dagers slit skal i kveld feires med middag på Graffi i midtbyen og deretter bankett på Rica Nidelven.

For den som er interessert i årets resultater så kan de finnes på St. Olavsloppets nettsider: Resultater Sjetne

Takk for en vel gjennomført og godt organisert St. Olavslopp - både til St. Olavsloppets organisatorer og vår egen Anne Grete som holder oss i tømmene, trener oss, pusher oss, heier på oss og server oss med drikke underveis. Og selvsagt takk til resten av laget :-)

PS! Det er helt utrolig, men jeg har klart den store bragden å legge på meg 2 kilo under loppet... Det er tydelig at evnen til å ete er mye større enn evnen til å løpe ;-)
Eller kanskje bare løpt for lite - og sakte??

Kommentarer