Andorra, 30.7.2012

Dagstur til Andorra, 18 mil og ca 3 timers kjøring. De første 12 milene går ganske radig, men de siste desto tregere - mer som Norge-tempo med snittfart på 50-60 km/t. Ganske svingete kan man si.

På vei til Andorra passerer vi "fjellet mitt" Pic du Canigou, 2784 moh. Det går jo vei ett godt stykke oppover dette fjellet og vi tenkte å kjøre der i går, men veistandarden der var ikke egnet for vår bil. Lysten til å gå opp fjellet øker for hver gang jeg passerer det. Ser jo utrolig flott ut da!!

Uansett, Andorra i dag. Pyrineene og Andorra er bare helt fantastisk. For en natur!
Når vi ankommer Andorra går det tunnel gjennom fjellet for å komme kjappere til Andorra La Vella (hovedstaden), men vi velger å kjøre over fjellet og angrer ikke et sekund på det. Gud hjelpes det er fint der. Litt av et fjell-landskap og skitrekk over alt (noe downhill-sykling her på sommeren).

Andorra La Vella er en fin liten by med ca 20 000 innbyggere. Byen ligger på ca 1000 moh. Veldig rent og pent i byen, ordentlig. 

Andorra er jo kjent for å være et shopping-mekka og tax-free. Her er det altså gode muligheter for å gjøre noen kupp, spesielt kamera og klokker. Det er kamera- og klokke-butikker over alt. Vi prøer å gjøre en innsats på shopping-fronten, men vi har jo aldri vært kjent for å være gode shoppere så det eneste vi klarer å handle i hovedstaden er lunsj... La oss oppsummere: vi har vært i Barcelona og Andorra - to shoping-mekka og nesten nada handlet.

På vei hjem kjører vi over fjellet igjen - det var en fryd å se naturen. Vi stopper på "grense-landsbyen" Pas de la Casa. Her er det ordnet for skiturister og ikke minst tax-free-handel. Mange, og da mener jeg maaaange, butikker som selger alkohol. Ikke så mange butikker som selger vanlig mat, men vi fant en og fikk kjøpt med vann og litt brus hjem - og noe snop til bilturen selvfølgelig...

Pic du Canigou, 2784 moh

Mathias, Sander og Anders i Andorra La Vella

Ingrid i Andorra La Vella 
Fjellene i Andorra, sjekk brøytepinnene til venstre. 2 m høy og står der permanent

Andorra. Høyeste passering på ca 2500 moh

Sander og Mathias i landsbyen like ved grensa, Pas de la Casa


Kommentarer