Barcelona, 24-25.7.2012

Etter som vi bor bare 2 timer unna Barcelona så MÅ vi jo bare ta en tur dit... Gutta vil på Camp Nou. To dager i Barcelona er aldri å forakte :-)
Hotell ble bestilt noen dager i forveien. Dagen før herjer det en gedigen skogbrann ved grensen Spania-Frankrike på Spansks ide. Motorveien er stengt. 4 døde og enorme områder er nedbrent.
Samme morgen som vi skal dra så er vi fortsatt usikker på om veien er åpnet (og det finnes ingen andre veier i umiddelbar nærhet for å komme seg til Barcelona - hele området er rammet av brann). Vi ringer hotellet for å forskyve overnattingen, men heldigvis fikk vi vite av dem at veien er åpnet igjen. And off we go :-)

Det er et trist syn som møter oss på spansk side. Svarte lier.

Skogbrann på Spansk side, like ved grensen.
 Første stopp er Camp Nou, Barcelonas arena. En gedigen stadion som tar opptil 99 000 tilskuere. Vi kjøper "full pakke" med museum og omvisning på stadion. Det er realtivt fullt inne på museet, men mye rart å se, f.eks eldgamle keeperhansker - de så noe annerledes ut enn nå ja. Gamle sko, fotballer, trøyer osv.

Deretter går turen ut på tribunen og man får se hvor stort anlegget er. Den huser mange ja. Et sørgelig syn pga utskifting av gressmatta. Et nitidig arbeid med å få jevnet underlaget. Vi var på tribunen i tre forskjellige høyder og fikk vel sett stadion nok. Var også innom bortegarderoben, men hjemmegarderoben var tydeligvis under opp-pussing - de hadde litt opp-pussingsprosjekt der. Kjipt egentlig.

Litt skuffende på stadion egentlig, det er tydelig at det er strømlinjeformet og blitt skikkelig kommerst for å få igjennom flest mulig besøkende. Det må jo nødvendigvis bli sånn også når man tenker på antall besøkende som er innom i løpet av en dag. Legg pengene i billetter til kamp i stedet (men da må man selvsagt vre der når det spilles kamp da)

Mathias og Sander på Camp Nou
Etter Camp Nou bl det innsjekk på hotellet og rusling til sentrum - og lunsj.
Gågata Avinguda del Portal de l'Angel. Sander, Mathias og Ingrid
 Lunsj inntatt og deretter går turen til La Sagrada Familia, kirken som aldri blir ferdig. De startet byggingen i 1883 og har vel planer om å bli ferdig i 2026. Et fantastisk byggverk av Gaudi. Etter "kirkebesøket" tok vi en tur til stranda, ikke no bading, men litt sand mellom tærne. Og til slutt Tapas-middag. Herlig!!
La Familia de Sagrada
 Dag 2 ble enda litt mer gåing. Parc Guell skal besøkes og vi skal avlsutte med litt shopping.
Parc Guell. Sander, Ingrid og Mathias
Sander, Ingrid og Mathias. Parc Guell
Shoppingen ble forøvrig en katastrofe... Tror aldri noen familie har handlet så lite i et så stort shoppingmekka... For å øke shopping-lysten gutta fikk de 50 € hver med beskjed om å kjøpe seg ett eller annet (ikke noe spiselig eller drikkende, men en ting som f.eks shorts, t-skjorte eller hva som helst annet). Det de ikke brukte opp skulle vi ha tilbake. Gutta var ikke akkurat interessert i shopping og kikket mer eller mindre ikke'no og vi fikk igjen 100 € når dagen var omme... De bedyret at de aldri skulle til Barcelona mer. Men JEG liker meg i hvertfall i Barcelona, føler meg så hjemme her.

Gutta var dog fornøyd med at vi fikk bord på Hard Rock cafe og middag der - de ble vel ikke så aller værst tur likevel da, de må bare få shoppingen litt på avstand ;-)

Kommentarer