Fjelltur til Massif des Alberes, 21.7.2012

For å få litt avveksling til strand og basseng (ikke at vi er der altfor mye...) så skulle vi gå til en ruin på en topp som er godt synkig fra stranda: Tour de la Massane, ca 700 moh.
Litt ymse hva gutta synes om planen, men de må nok være med - og de har godt av det.


Sander på en eldgammel "traktor"
Vi kjørte til La Vall, en bitte liten landsby, eller egentlig bare et lite sted med ca 10 hus eller noe. Fant en merket tursti og satset på at den gikk til ruinen vår. Underveis kom vi over en tomt med mange gamle traktorer og redskaper Sander var ikke sen om  å kaste seg på den ene traktoren.

Idyllisk inngjennom dalen og viltre fjellsider rundt oss. Vi hadde fortsatt ruinen som mål, men begynte å ane ugler i mosen etterhvert som vi så retningen på stien og fjellsidene rundt oss i forhold til ruinen. Pytt, pytt, vi følger da stien og ser hvor den går.

Mye opp og opp, og Mathias mer og mer misfornøyd. Stakars han må jo røre på kroppen!!! Fint landskap og idylliske åssider. Vi fortsetter stien - er jo litt nysjgerrig på hvor den går hen.   

Mathias er smørblid for å være med på tur - og viser det SÅ til de grader...

 Etter noen timer kommer vi til noe som ligner på "toppen" av heia (like ved Col des Trois Hetres) og vi er på ca 1050 moh - har altså gått opp ca 900 høydemeter - ble litt lenger enn den planlagte turen til ruinen ja. På toppen ser vi først en okse som gresser, og like etter en parkeringsplass med noen biler... Jadda, her har vi gått i flere timer, mens andre har kjørt hit!!

På "toppen" av høydedraget og med Spania i bakgrunnen. Sander, Anders og Mathias
 Det skal visst være mulig å gå en rundtur her og komme ned til La Vall igjen, men vi tar ikke sjansen. Vi har jo ikke noe kart og vet jo ikke hvor bratt det er og hvor stien går. Vi tar den trygge veien tilbake - samme vei som vi kom. Og gjett hvem som plutselig er smørblid? Jo, det er Mathias - nå er v jo på vei tilbake...

Super utsikt på toppen og ser strandlinja til Middlehavet og Tour de la Massane.
På vei ned. Rett frem ser vi Tour de La Massane som vi i utgangspunktet skulle gå til. Og så har vi jo full oversikt over strandlinja og Middlehavet
Like ved de gamle traktorene (ca 1 km før parkeringen) ser vi et skilt med pil til "Tour de la Massane". Hva gir du meg?? Tenk om de hadde satt den synlig for de som kom fra P-plassen da!!

Det ble en lang tur ogvi gikk vel i ca 7 t. En velfortjent is og brus på "kafeen" i La Vall.

Kommentarer