Tour de France, 15.7.12

Sommerferie i Frankrike i år også, 13.7-3.8. Argeles sur Mer (10 min fra Perpignan) er stedet vi skal bo i 3 uker - mange fine utflutksmuligheter herifra. Første happening og utflukt er Tour de France. Planen var å kjøre til et skikelig bratt fjell (kategori 1) i Pyrineene for å se syklistene, men veien vi tenkte å kjøre var stengt nettopp pga Tour de France - vi var altså litt for sent ute... Vi rakk neppe å kjøre rundt fjellene og bestemte oss bare for å se dem der vi kom. Kategori 2-fjell ved Quillan. Egentlig het greit. Enkelt med parkering og ruslet 4-5 km oppover bakken til toppen. Godt med plass. På toppen ar det "klatre-pris" og en betydelig folkemengde hadde samlet seg der. Vi ruslet derfor litt ned over igjen til et mindre folksomt sted hvor vi bare kunne ligge å slange oss mens vi ventet på syklistene - for Tour de France består av veeldig mye venting..
Caravanen er i gang
Endelig var showet i gang. Ett par timer før syklistene kommer caravanen. Caravanen er et langt "tog" med alle sponsorene i ymse bilder og utkledninger, musikk, støy og bråk og ikke minst all gimmicken de kaster ut til tilskuerne. Der er stort sett bare "rask" som nøkkleringer, noen smaksprøver, kjølskapsmagneter, simple capser/solhatter og om man er heldig en simpel t-skjorte. For å si det sånn - det meste går i søpla før vi reiser hjem.


"Brød"-bilen
 Vi fant oss en fin plass på veien og kunne bare ligge der å slappe av. Veien er jo avstengt for normal trafikk, men det kommer jo ganske mange kjørende ifbm Tour de France-sirkuset. Norske-flagget har vi selvfølgelig med. Ganske morsomt det der - det er masse nordmenn som ser på TdF, men vi har bare en syklist med (Edvald Boasson Hagen)- Vi vet i hvertfall å støtte opp om han som er med da :-)
...og vi venter og venter. Mathias. Anders og Sander

Etter 4 timers venting kommer syklistene omsider. Boasson drar Sky-gutta oppover bakkene, som vanlig.... Gud hjelpes for en rytter... Bradley Wiggins ligger like bak i gul trøye - han vant forresten TdF 2012.
...og omsider kommer syklstene. Edvald Boasson Hagen drar Sky-gutta.
...og plutselig er alle syklistene forbi og gatene tømmes av folk. Da er det bare å rusle de 4 km ned til bilen igjen og kjøre de 2 timene tilbake til huset.
TdF er noe for seg selv :-)

Kommentarer