Påska 2013. Røros og Stugudal, 22. - 31. mars 2013

Årets påske deles mellom Røros og Stugudal'n Første halvdel (22-26. mars) på Røros med onkel Erik, mamma/mormor Berit og mormor/oldemor Edith.

Første utflukt er palmelørdag fra Glåmos til sætra i Molingdalen sammen med Langens. (Mormor/oldemor Edith hadde egen lørdagsutflukt til Sta'a). Heldig med været første dagen i påska - storfornøyd! Sol, minus 8, men litt sur vind. Strålende tur likevel da. Tradisjonell "pølsefest" i Molingdalen.

Molingdalen med Langen: Mamma Nerit, Ingrid, Tone, Erik  og Asbjørn

litt sol/sky palmesøndag , men det klarnet nesten helt opp akkurat rundt oss og hadde sol nesten hele dagen. Turen gikk til Fonna. Mamma/mormor var med til gamma, men ruslet ned til Høsa og tok rasten. Vi andre (bortsett fra oldemor selvsagt som i dag også hadde egen utflukt til Sta'a) tok turen opp til Fonna for rast.
Fonna. Anders, Sander og onkel Erik

Mathias graver snøhule i Fonna.
Sander og Mathias dro rett hjem fra Fonna (via mormor i Høsa), Erik skulle prøve kiten og Anders og jeg gikk opp på Ormgrashøgdea og videre til Kvernskaret. Erik droppet kiten etter en stund - ingen vind - og kom stormende etter Anders og meg.
Erik og Anders på Kvernskaret Femund og Sverige i bakgrunnen.
Mandag hadde gutta lyst på Hummelfjell. Helt greit syntes Erik, Anders og jeg - da tar vi turen opp til toppen av Hummelfjell. Topptur - hurray, har jo nytt fjellutstyr  :-)
Mathias og Sander i bakken - en snowboarder og en twintipper
Overskyet og vindstille. Det er relativt sjelden kost at det er vindstille på Hummelfjell - dette må jo bli bra!
Erik på vei mot toppen.

Ganske så tåket/kavt skydekke på toppen, men god sikt ellers altså. Militærbrakker på toppen...
Ingrid på toppen!
...og en gammel taubane. Taubanehuset var åpent og fint å raste i.
Ingrid i taubanehuset - ser ut til å være ganske værhardt til vanlig her
Vi tok rasten i "2. etasjen" i taubanehuset. Det viser seg at vi burde forholdt oss i inngangspartiet da det var iiiiisende kaldt i etasjen over - skikkelig kuldehull. Kjapp rast og så ta fatt på nedturen.
Ymse meninger om nedturen. Erik og jeg synes det var herlig, Anders helt jæv...
Erik i "2. etasjen" i taubanehuset.

God utsikt til lekre Forolhogna fra Hummelfjell. Forolhogna er ganske så karakteristisk der den ligger. Ingen andre fjell rundt så den ligger der som i ensom majestet, som en pyramide.
Forolhogna
Tirsdag. Nye herlig soldag og turen går til Skaret vårt. Ingen påske uten å ha vært innom skaret!
Skaret. Erik, Mathias, Ingrid og Anders
Gutta blir aldri for store til å leke litt. Svartsekker ble tatt med på tur og godt brukt.
Sander og Mathias

Tirsdag kveld ble det "klimaskifte" og turen går over til Stugudaln. Kjapp dusj på Røros rehab, middag på Milano og deretter en times biltur over fjellet.

Onsdag: ny strålende dag. Ikke helt klart, men sol nok, fin temp og vindstille. Hele gjengen (som har ankommet hytta) på tur, bortsett fra Jan Erik og Jorun. Alle gikk sammen til Grunnsjøen og deretter fortsatte Hege, Anders og jeg til Grønvola - de andre ruslet til hytta. Må på toppen for å få gøy nedfart vettu - dvs det var vel bare jeg som synes den var gøy og tok turen opp en gang til.
På Grunnsjøen: Anders, Mathias, Jesper, Sander, Kurt, Sissel, Hege og Kristine
Torsdag gikk hele gjengen til Ystosen. Anders og jeg fortsatte på toppen av Nordre Langsvola og deretter mot Søndre Langsvola. Litt paradoks å gå i så fint fjellterreng og ha hovedveien Stugudal - Brekken rett ved....
Anders på Langsvola, ved vegens høgeste punkt.
Fra Langsvola er det fantatisk utsikt over mot Kjølifjellet, Rypklæppen (1142 moh), Midtihøgda (1239 moh), Blåstøten (1321 moh) og Blåhammåren (1312 moh). Det planlegges selvsagt en tur til Blåstøten i løpet av påska...
Rypklæppen (midt i bildet), Midtihøgda (bak t.v) , Blåstøten (bak t.h)
Det er jo obligatorisk med et storslagent bilde av Sylan i skjønn kveldssol!!
Sylan i kveldssol
Langfredag: Meldt knallvær og våknet til knallvær!! Sol, none få minus og vindstille. Duket for langtur ja!! I hvertfall for Anders og meg. De andre tar en roligere tur med grillings.
Anders og jeg startet tidlig (ihvertfall tidlig i forhold til resten av hytta kl 9.30). Målet for turen er Blåstøten 1321 moh,
Påfyll av vann. Anders 

Ingrid. Sjekk da - snø helt uberørt av "menneskehånd". NICE!

Anders på vei opp til Blåstøten.

...og så endelig på toppen, 1321 moh. Anders
Vi nådde toppen etter en fantatisk tur. Rolig og behagelig tempo. Var vel på toppen ca kl 14.00 - dvs altfor tidlig å snu enda... Anders har vært gift med meg en stund og skjønte at spørsmålet om neste topp kom... Og det gjorde det. Men herremin da, neste topp er jo like ved!!! Bare ned Blåstøten og så opp på Blåhammaran (1312 moh). Så nærme at jeg mp jp are ta med den i samme slengen!! Anders sa heldigvis ja - sikkert for husfredens skyld ;-)

Anders på vei opp Blåhåmmåren. Blåstøten i bakgrunnen.

Ingrid på toppen av Blåhåmmåren, 1312 moh.
Ikke ofte man kan raste på toppen av et fjell altså. Som regel er det ganske så forblåst, men en perfekt dag gjorde det mulig å ta en lang pause på toppen av Blåhåmmåren.
Ingrid, rast på toppen av Blåhåmmåren.
...og så er det bare å glede seg til nedfarten - jeg gjorde i hvertfall det. Himmelsk nedkjøring. Helt uberørt snø - ingen før oss. Lekkert. Telemark med nye fjellski.
Nice!
Det var så herrrrlig at jeg måtte gå opp en tur til. Anders ventet tålmodig nede...

Kan vel ikke si noe annet enn: LEKKERT!
Anders med Blåstøten i bakgrunnen. Blåhåmmåren ligger til høyre (utenfor bildet).

Påskeaften. Hele familien er samlet på skitur igjen. Ny herlig soldag og det planlegges grillings ved Ystosen.
Mathias har en noe særegen skistil...

Og det er vel bare Sander som klarer dette.... knekke skia!! Det var de skøyteskiene. Jaja, det er johele to år siden sist han knakk et par.
Sander

Kommentarer