Treningsleir i Spania, 6-13. april 2013

Å himmel, som vi har gledet oss til dette!!! Helt siden i november 2012 har vi gledet oss til treningsleir i Spania. Hot Shotsen (Hanne, Aud, Kristine, Siv og meg) på tur - og Marianne - til Casa Ingvar, Playa Flamenco ved Torrevieja. Heldig vi som har Hanne - som har Casa Ingvar :-)

Jadda, avreise fra Sjetnemarka 6.april kl 4.00!! Har aldri vært enklere å stå opp så tidlig. Kaldt hjemme, men noe varmere klima venter. Dvs første dag tilbringte vi med jakker og skjerf i Spania også. Surt.

Tøffe Siv skulle absolutt bade i bassenget, det ble en hustrig opplevelse. Målet var 5 runder rundt, men etter 4 måtte hun gi tapt for "kulda". Gjetter 15 gr i vannet - in Spain!!

Frokost meg Cava og jordbær hører med når jentene er på tur. En lun plass ved bassenget og i solkroken gjør det mulig å sitte ute lettkledd uten å fryse ihjel. Relativt kaldt de første morgenene: 8-10 gr). Stive, kalde lårmuskler på de første løpeturene.
Frokost med Cava og jordbær i Casa Ingvar - standarden er satt!!
F.v Hanne, Marianne, Siv, Aud og Kristine.

Vi er jo i Spania og da  SKAL det bades. Kjapt uti og enda kjappere inn.... Like kaldt som i bassenget - og mer som tempen i Trondheimsfjorden.... Men bade skal vi... Hver morgenøkt ble forøvrig avsluttet med bading - refreshing :-)
Herrlige middelhavet... dog som temperaturen i Trondheimsfjorden...
Og ja, vi skulle på treningsleir og det er ikke tull en gang (selv om cava-frokoster gir inntrykk av noe annet). Hver morgen var det enten løpetur, gåtur, sykkeltur, meditasjon, bading.... Alt etter hva man følte behov for - om det så var å gå til butikken for å kjøpe brød ;-).

Første ettermiddag (lørdag) var det strandvolleyball. Helt tilfeldige lag ble inndelt - hvem sto hvor og delt i to. Lagene var dermed satt for resten av oppholdet... Etter 4 kamper på lørdag var stillingen 2-2. Veldig korrekt for å bevare husfreden på dag 1. Til neste match hadde det ene laget (Aud, Hanne og Marianne) gått til investering av drakter... Gule... Vi måtte jo bare kalle dem Chickens - de ba jo regelrett om det... (kanskje fordi vi andre egentlig var misunnelige???)
Chickens stakk i hvertfall av med seieren og ledet nå 3-2. Arrrgh... Revenge... Vi andre (passer bedre med Chiquitas på oss ;-P ), enten at vi hadde både løpt, syklet, svømt, vært oppe lengre og stått opp tidligere enn chickensen og mente vi burde få x antall bonuspoeng for det... Kristine og jeg har til og med syklet til tennisbanen litt borti høgget og klasket litt ball (jeg ble selvsagt rundspilt og røyk på et stortap på 3 kamper: 3-0) - avsluttet med tørstedrikken (eller var det trøste...) Sangria.

Strandvolleyball - og lagene var satt for resten av ferien...
Bak: The chickens: Hanne, Aud og Marianne
Foran: The chiquitas: Kristine, Ingrid og Siv 
Noen er mer rastløse enn andre og mens noen ligger på stranda tar to andre turen til Mojito-baren på nabostranda. Hanne har jo skrytt sååå av Mojitoen der nede. Mojitobaren var virkelig verd et besøk. Tror vi vil tilbake dit.... Vi ble i hvertfall sittende altfor lenge...
Det skal selvsagt sies at Mojitoen til Hanne er vel så god og er virkelig blitt hennes varemerke. Hanne har egen mojitobar i Casa Ingvar - tok noen av der også vi ja...
Ingrid og Kristine i Mojitobaren
På hjemveien fra Mojitobaren passeres et klatrestativ - det må selvsagt prøves... Av begge... Har jo tross alt sittet i ro noen timer.
Edderkoppnettet: noen blir aldri voksne.... Ingrid
Ved Torrevieja er det noen saltsjøer: Las Salinas. Det anbefales å ta et bad her. Virkelig artig bading altså, men husk for all del å ta med ferskvann for skylling etterpå. Alle kvinner uti og det ble en gøy opplevelse, noen har prøvd før og for andre ble dette helt nytt. Exciting. Det er bare å ligge å flyte - halve kroppen er over vann. Bunnen i saltsjøen består av grovkornet "hav"salt - badesko er et must. Vanntempen i saltsjøen var vidunderlig - godt og varmt, sikkert 25 gr - uvant kost for oss "isbadere".
Salinas - Saltsjøen. Interessant bading. Og godt og varmt. Ingrid, Siv og Kristine.

Ettermiddagstur til Torrevieja. Litt marked, litt shopping og middag. Trivelig ja Avsluttet på en pub med å se innspurten av Champions League-semi'n mellom Barcelona - Paris St Germain. Barca vant!
Torrevieja. Siv, Hanne og Kristine

Torrevieja. Budalsjentan: Aud og Marianne
11. april: Siv 40 år. Går selvsagt ikke upåaktet hen! Cava og jordbær til frokost i dag også - og en liten overraskelse til Siv fra oss jentutten: Spabehandling. Så da følger vi Siv til Spa og deretter blr det tennis på tennisklubben i nærheten. Kampene fortsetter...
Siv 40 år - congrats!!
...og mens jeg venter på Siv på spa så har jeg laget noen skulpturer i sanda... I hvertfall lekt meg litt ved siden av dem... Gjetter på at de har laget denne religiøse utsmykningen ifbm påska. Kanskje utidig av meg å dekorere det litt ekstra med meg selv??
"Levninger" etter påske: Maria, Jesus, Josef og Ingrid.
...Og så klar til nye kamper... Denne gang tennis. To baner er leid og det skal spilles singelkamper og dobbelkamper. Totalt 6 kamper. Artig, men ikke fryktelig strevsomt - vi var sikkert for dårlige til det....
Tennismatch. Chickens mot Chiquitas. Aud og Ingrid
De med de nyinnkjøpte gule draktene kom nok litt til kort på tennisbanen og ble knust 5-1 på våre 6 kamper. Drakter er oppskrytt! Vi som lå under i volleyballen var jo relativt godt fornøyd da. Strandbaren neste... for trøst og feiring!
And the winners are??? Sier seg vel selv....
F.v Hanne, Aud, Kristine, Ingrid og Siv
Storslagen middag på 40-årsdagen til Siv. Lobsters - etter ønske fra jubilanten :-) Fantastisk måltid, men ikke fullt så fantastisk betjening... (Fornøyelig å tenke på at vi hadde 40-årsmiddag med Siv her i Spania, mens familien til Siv feiret henne på restaurant i Trondheim uten henne: Ja, når hun ikke var til stede så måtte jo de få ferie for det :-D )
Snasne damer på vei til 40-årsmiddag til Lobster-restauranten: Kristine, Aud, Siv, Marianne og Hanne

Fredag og siste dag før hjemreise. Hva gjør vi?? Joda, noen har googlet en fjelltur - guess who??
Basert på noen google-søk, bilder på nett og oppsøkende adresse for parkering ved fjellet så la Hanne, Siv og jeg avgårde i bil - 1 times kjøring. Kristine stakkar ville også være med, men ble plutselig jobbing på henne. Aud og Marianne kuuler'n ved bassenget, litt shopping, manikyr....

Fantastisk hva disse elektroniske duppedingsene kan gjøre og GPS'n førte oss rett til ønsket sted, selv sjåfør Hanne innrømmet at det var kjekt med GPS, selv om hun syntes den var i veien og måtte fjernes, og rett som det var sa "oversett, jeg skjønner ikke hva den sier...." Greit med oversetter i passasjersetet da - som både kan oversette GSP'n og i tillegg lese skiltene når sjåføren har på B-linsene og ikke ser så bra...

Tilbake til fjellturen: Sierra de Orihuela er ikke så veldig stort fjellmassiv, men mer enn bra nok for oss fjellhungrige. Toppen vi (jeg) hadde sett ut var Pico del Aguila og vi satset på at det var merking til denne. Vel, det viste seg at vi så ikke noe til det. Ut i fra de googlede bildene tok vi bare en sjans på å følge en av de merkede stiene. Det bars i hvertfall oppover!!
Sierra de Orihuela
Herlig å gå i skikkelig ville vesten-terrenget til Clint Eastwood (selv om det var litt nærmere Benidorm). Møtte faktisk noen sjeler på turen - hvem hadde vel trodd det?? De kunne ikke peke ut toppen til oss, men vi fikk ihvertfall forstått at det gikk en rundtur i området. Og oppom en eller annen topp måtte vi vel også klare :-)
Åja helt riktig, vi kom oss på topp 633 som Siv kalte den. Aner ikke hva den heter, men den var ihvertfall 633 moh. Fin tur da og god utsikt! Og følte oss så sprek. Skikkelig frihetsfølelse å være på toppen altså.
På toppen: 633 moh. Ingrid, Hanne og Siv
Utsikt vestover mot Pico del Aguila (vi fant ut hvor den egentlige toppen vi tenkte å bestige var på slutten av rundturen vår)
Og bortover til toppen vi egentlig skulle på; Pico del Aguila
Utsikt østover, hvor vi kom fra. Stien vi skulle gå vises nede i skrenten.
...og andre veien...
Og oppå der var vi, dvs den toppen litt til høyre.
Hanne og Siv foran toppen vi var på, den litt til venstre
Super tur, og like før siste nedstigning fant vi skiltet til "Pico del Aguila". Noe inni meg skrek at jeg ville gå dit, men etter utallige klager fra Anders om at jeg bare skal oppom osv, så klarte jeg å ti stille om ønsket i dette turfølge - må oppføre meg litt blant folk vettu.... Vel hjemme i Casa Ingvar dumpet dagens spørsmål fra Hanne: Ja, er det noen som angrer på at vi ikke gikk oppå Pico del Aguila??? Farsken da Hanne, du spør jo ikke om det etter at vi er kommet hjem!!! Ja, vi hadde veldig lyst oppom begge to, Siv meldte seg frivillig til å drikke litt vann og vente ;-)

Yessyess, det var årets treningsleir. Herrlig og bør definitivt gjentas. Skikkelig heldig med været. Sol hver dag og det ble bare varmere og varmere. Bassengtempen målte hele 21 gr siste dagen. Vi har fått trent, spist, kost oss, latet oss, moret oss.... i hele 7 dager. Det beste av alt var at vi gjorde storeslem på bandybanen dagen etter hjemkomst - hvilket beviser at treningsleiren hadde god effekt!

Ett nytt begrep ble forresten innført i løpet av turen: "Ventemat"
Når man er utsultet og skal bringe med Take-away hjem, hva er vel mer naturlig enn å bestille litt sushi på restauranten mens vi venter på at de skal bli ferdig med chinese take-awayen vår??? Siv, Hanne og jeg hadde fortryllende og festlig sushi-måltid. Mye knising ja...

Tusen takk girls, for en fantastisk tur med en herlig gjeng - reiser når som helst og hvor som helst med dere igjen!

Kommentarer

  1. Herlig lesing! Du skriver på en slik måte at jeg fikk litt gjenopplevelse her. Vel og merke hadde jeg nok dratt meg opp til "pico'en" på slutten jeg også, for å sette meg igjen helt alene på en stein med alle disse slangene til Hanne rundtomkringen er jo barbarisk:)

    SvarSlett
  2. Ja, jeg tviler ikke på at du hadde hengt deg på til Pico'en, Siv - du er jo ei seig fjellgeit du også. Nå slapp vi nå å tenke på det da - bare gremmes over at vi ikke gikk opp i ettertid.... Og slangene til Hanne er mer redd enn oss ;-)

    SvarSlett

Legg inn en kommentar