Bologna, 23.6.2013

Siste dag i Italia og flyet går ikke før 17.30 fra Bologna - altså god tid i Bologna en søndag formiddag :-)

Via dell'Indipendenza

 Kunstnerisk innslag - og et forsøk på å tjene noen slanter....
Hvordan får han det til ;-P

Tove foran Neptun og Piazza del Nettuna i bakgrunnen.

Tove og Neptun

Klart for "nattkino" ute: Sotto Le Stelle del Cinema 2013 (21. juni - 31 juli). Storskjerm og stoler på Piazza Maggiore. Det er film hver kveld kl 22.00. Her skal de blant annet vise Jack Nicholsons Gjøkeredet. I tillegg er det straks en filmfestival i Bologna: Il Cinema Ritrovato 2013. Her skal de bl.a vise den norske filmen fra 1957 "Ni liv" med vår egen Jack (Fjeldstad) - denne skal visstnok være litt restaurert og digitalisert.


Utekino på Piazza Maggiore

Ingrid på Piazza Maggiore med Palazzo D'Accursio i bakgrunnen


De skjeve tårnene i Bologna. Virker ikke som italienerne er spesielt gode til å bygge tårn, dvs rette tårn - i tillegg til disse to har de jo det mye mer kjente "skjeve tårn i Pisa".

To skjeve tårn

Vi avsluttet sightseeingen i Bologna med lunsj. Frodes mål for Bologna-turen var å spise spaghetti bolognes - man må jo spise bolognes i Bologna!!! Når han fant ut at dette ble det siste måltidet i Italia så hadde han også noen italienske retter til han måtte innta for siste gang. Det ble altså en 3-retters på Frode - altså 1 forrett og 2 hovedretter: Insalata Caprese (tomat- og mozarellasalat), pizza og spaghetti Bolognes (og selvsagt cola zero - han er jo cola zero på sin hals :-) )

Jepp, jepp - takk for denne gang Italy :-)


Kommentarer