Speed-sightseeing i Parma, dag 1. 20.6.2013

Ahhhh, herlig! Sol, varme (25 gr kl 08.30), Parma, Italia, speedsightseeing - I LIKE :-)
Like ved hotellet er det en "stor" park: Parco Ducale. Det er faktisk flere grønne lunger rundt omkring Parma. Første "stopp" på speedsightseeingturen er altså Parco Ducale. Denne parken er vel ca 600 m langm har ca 3,2 km stier og er ca 1,7 km i omkrets. Fin park og veldig populær å jogge i. Den har faktisk et lite tjern - riktignok oppdemmet. Mye skygge pga de store trærne - det vil nok være ganske så ettertraktet midt på dagen i den varmeste tida.
Parco Ducale med tjernet - ikke akkurat fristende å bade i.
Turen gikk videre over Ponte Verdi (oppkalt etter byens store sønn: Giuseppe Verdi, forøvrig 200 år siden han ble født i år) og deretter til Palazzo della Pilotta, gågata, og Piazza Duomo.
Piazza Duomo
Det var jaggu ikke mye å se av domen, den var jo helt innkledd. 
Turen gikk deretter videre langs noen koselige gågater til Piazza Giuseppe Garibaldi og så til en annen park: Parco Citadella. Denne parken var innenfor en slags mur/borg.


Parco Cittadella
Innom muren til parken dukket der jaggu opp en fornøyelsespark, Luna Park. En litt sliten en sådann. Hadde ikke orket og spandert mange euroene her nei.

Lekeplass og fornøyelsespark på innsiden av muren til Parco Citadelle


Inni borgen dukket det opp noen gamle ruiner. Så mer ut som fangehull i muren. Brei mur med andre ord.
.....noen gamle greier i parken, dvs i muren.

På enhver speedsightseeing i by med et noenlunde fotballag er det obligatorisk å ta turen til stadion. Parma FC spiller på Sadion Ennio Tardini. Høres mer ut som om det er noen "tards" som spiller der... Parma kom midt på tabellen i Serie A i år: nr 10 av 20 lag. Forøvrig ikke mye å se av stadion, den var inngjerdet på de to inngangssidene og rundt resten av stadion var det bare bolighus/blokker.

Stadio Tardini, hjemmebanen til Parma

Kommentarer