Blånebba, 1422 moh, i Trollheimen. 30.7.2013


Fjelltur med farsan og Erik i Trollheimen. Dagens topptur går til Blånebba, 1422 moh.
Jeg har prøvd å bestige den før, men måtte snu pga dårlig vær - i dag ser det veldig lovende ut, 18 gr og lettskyet. Juhuiii :-)
Kjører forbi Surnadal'n og inn Øvstbudalen og så langt det går inn i Søyådalen. Rusler deretter langs traktorveien inn til sætrene. Der tok vi første pitstopp og litt påfyll av fór før oppstigningen starter. Et stykke forbi sætrene dukket skiltet med ''Blånebba'' opp. I fjor var det bare ett skilt - lurer på hvem som er tungnem og trenger to ;-)


Opp ura er det bare å klaske klegg og rulse jevnt og trutt oppover.... Slitsomt for farsan og vi hadde godt med småpauser og mye spising av blåbær på broder'n og meg :-)
Herlig å komme ut av skogen og til litt utsikt. En velfortjent liten pause for å nyte utsikten!


Pappa og Erik med Blånebba i bakgrunnen.

....og noen høydemetere til så tok vi en velfortjent lunsjpause like ovenfor Blånebbvatnet. Nå hadde vi forsert over halvparten av høydemetere opp - hurray, og far er glad :-)





Farsan og Erik

...og så er der bare resten igjen, ca 400 høydemetere. Ruslet opp skaret mellom Indre Fauskånebba og Blånebba og deretter opp Blånebba. En storslått ventet oss når vi kom opp på eggen av Blånebba. Hele Trollheimen lå foran oss - i hvertfall føltes det sånn. Trollhetta, Snota, Fruhøtta, Rognnebba, Neådalssnota, Pekhøtta.... Fantastisk - og alt slitet opp bakkene er bare så verd det!!

Panoramabilde med utsikten øst og sørover: Trollhetta, Snota, Fruhøtta, Rognnebba, Neådalssnota, Pekhøtta og eggen på Blånebba.

For å komme bort til selve toppen og varden må vi rusle bort en litt smal egg. Har sett det værre, men synes det er ganske greit å holde blikket rett frem og ikke tilsides...

Eggen til Blånebba.

Ingrid

Akkurat passe luftig nok for meg ja...



Etter den smale eggen bredte det seg ut et stort, bredt og flatt platå - og deretter dukket endelig varden opp. Bare en fin sjarmøretappe helt på slutten ;-)



Pappa og meg ved varden på Blånebba

Utsikten....

Snota og Fruhøtta

Neådalssnota og Rognnebba


Erik poserer på kanten av stupet - til fars store skrekk...
Erik
Erik

På vei ned fra Blånebba er det veldig greit å følge vardingen for å slippe å gå seg på noen bratte skrenter.
Ned fra Blånebba


Været skiftet fort i fjellet... For litt siden var vi på toppen i fri sikt...

Været snur fort i fjellet


Noen regndråper kom og en god del torden og lyn. Tordnet drønner bra i fjellet - ekko og følger kuven i fjellet. Litt sånn dolby surround i live ;-)
Vi fikk noen regndråper, mens fjellet litt lenger bort fikk jaggu nysnø!!! Vel, det er nok hagl, men hvitt ble det i hvertfall.

Ble hvitt på toppen der borte


Litt ekkelt å finne igjen stien ned ura, men du verden hva en gammel Rema-pose gjør susen som merking :-D

Rema-posen funket fint som merking...

Vel (oppe og) nede fra toppen og ura sa farsan: 'nå har jeg brukt opp både oppovermusklene og nedovermusklene'.
...gjett om han var glad for at vi nærmet oss bilen...
(Tror det er noen som blir 'litt' stiv i morgen)

Takk til farsan og Erik for en topp tur. Imponert over dæ farsan, du e en seiging og en hardhaus :-)

Kommentarer

  1. Fine og dramatiske bilder Ingrid. Litt synd at du ikke har et skikkelig fotoapparat når motivene er så fine og du "skyter" så godt. Send meg bildet av Erik ute på stupet (på mail i full størrelse). Jeg fikk litt til å behandle det litt, f.eks lyse opp skyggene litt. Bare hvis du vil altså :-)

    SvarSlett
  2. Hei,
    går det greit å sette opp telt ved vannet der?:- )

    SvarSlett
    Svar
    1. Tja, det er en del steinur rundt det største vannet (Blånebbvatnet). Tror det er litt bedre ved det lille vannet litt nedenfor, men det er generelt ganske vått i området pga vannsig fra Fauskånebba - såvidt jeg husker.

      Slett
    2. Takk for svar! Brukte dere lang tid på turen? Veldig lyst til å ta turen men går ikke så veldig fort:- )

      Slett
    3. Jeg husker ikke hvor lang tid vi brukte, men vi brukte godt med tid og sikkert 2 t mer enn normalt estimert tid. Pappa var med (han var da 67) og det var en stund siden han hadde gått en sånn tur i fjellet, 8-9 timer kanskje?

      Slett

Legg inn en kommentar