Cinque Terre, etter lunsj.... 22. juni 2013


Jadda, lunsjen er vel inntatt og ny etappe skal tilbakelegges: Vernazza til Corniglia. En fin etappe litt oppi åsen og med innimellom fin utsikt over middelhavet.

Etter 1 times gange eller så var vi fremme i Corniglia og en velfortjent is venter - og planlegging av neste etappe... Hva gjør vi? Stien til Manerola er jo stengt pga ras...

Gjengen nærmer seg Corniglia

Corniglia ligger på en liten høyde, ca 90 moh. På toppen er det en liten utsiktsplass og rett ved en kvadratisk "fotballbane". Banen er av betong og det er selvsagt hengt opp noen nett - det ligger jo på kanten av klippa og et høyt spark så er ballen faaaar awayyyyy.... Ganske morsomt at de likevel har fått  fikset en liten "fritidsplass" for barna :-)
Fotballplassen i Corniglia - om å gjøre og spille langs bakken her ja..

Etter ispausen var vi klar for ny etappe. Det viste seg at det går en sti litt lenger oppi høgda over til Manerola - estimert til 2 t. Litt ulike interesser i gruppa og vi delte oss. Tove og jeg hadde selvsagt lyst til å gå oppi høyden og over til Manerola - ingen bombe kanskje... Helge ble med damene. Thorleif, Tore og Frode tok toget til Riomaggiore for å ta båten tilbake til Monterosso.

Corniglia
...etter en god del trapper og oppstigning...
"Fjelletappen" fra Corniglia til Manerola var den desidert fineste. Jeg har gått de andre strekkene 2 ganger før, men aldri denne - og den er nok uten tvil finest. Vi var vel på nærmere 350 moh, gikk langs drueranker og hadde en fantastisk utsikt over både Corniglia og Manerola - og middelhavet.

Corniglia

Tove og Helge innimellom druene


Tove oppi lia og med utsikt til Manerola

Ingrid og Manerola

Underveis på "fjelletappen" vår fikk vi oppdatering fra togfolket om at vi også rekker samme båt som dem. Hipp hurra, vi har fått anbefalt båtturen i mellom byene - det gledes over at vi også rekker det.
Rett ovenfor Manerola, sånn litt opp i høgden var det enda en liten landsby: Volastra. Selv om vi ikke fikk vært innom de 5 klassiske landsbyene i Cinque Terre, så fikk vi vært innom 5 stk likevel: Monterosso, Vernazza, Corniglia, Volastra, Manerola.

I Manerola har de båter i gatene, ikke biler...

...og helt til slutt kommer den beste premien av alle: ett bad i middelhavet....
Monterosso er den eneste landsbyen som har strand, og det måtte vi jo utnytte. Herlig badetemperatur :-)

Monterosso - og der er stranda vi straks skal bade på..
Kart over Cinque Terre

Jeg har vært i Cinque Terre tre ganger og gått nå - og det kan virkelig anbefales på det aller varmeste. Fantastisk flott sted!



Kommentarer