Central Park early in the morning. 24.9.2013

....og endelig ble det lyst slik at jeg kunne ta en tur ut... Har vært våken siden kl 3.30 selv om vi holdt ut til kl 23.00 (kl 05.00 norsk tid) i går. 4,5 t søvn, men kroppen tror likevel at klokka er langt utpå formiddagen... Kl 6.30 er det såpass lyst at fru våken kan slippes ut - juhuii :-)

Første dag i Central Park og tar da selvsagt den trygge ruta "outer loop" (ca 9,5 km) med noen avstikkere. Fin, stor park midt i byen og bra laget både for syklister, joggere, gåere... Alle har hver sine felt og det er overraskende mange som er ute på en treningstur/luftetur før kl 7.
Mange morsomme stilarter, mange ulike bekledninger - noen går i boblejakke og lue og noen løper i "baris" (det er bare 10 gr og litt kald vind, men for meg er begge deler litt way off).

Central Park er 4 km lang og 800 m bred. Parken er en landskapstegnet og ferdig laget i ca 1880. I utgangspunktet var dette et myrlendt område. Parken strekker seg fra 59 street til 110 street.

Jaqueline Kennedy Onassis Resevoir i grålysningen - midt i parken. Populær joggerunde på ca 2,5 km.

Strawberry Fields i parken - minnesmerke etter at John Lennon ble skutt 8. Des 1980.

Hva for noe stort bygges her da tro - eller vedlikeholdes?

Jepp, en kjapp dusj nå og så venter det myyyye trasking i new yorks gater. Planen er å starte i Soho og kjøpe noen gode sko :-)

Kommentarer