NY, dag 2 - 25.9.2013


Dag 2 i New York og mer gåing og sightseeing. Dagens plan er blant annet båt-tur til Staten Island og World Trade Center - ihvertfall der de sto... (Og når jeg får tenkt meg litt om så kalles det nå Ground Zero...)
Manhattan skyline sett fra ferja over til Staten Island

Fin båttur over til Staten Island. Veldig lite å se der, men fantastisk utsikt over til Manhattan Skyline, Liberty Island og Government Island. Vi fikk ihvertfall spist en noe begredelig lunsj på Staten Island før vi tok båten tilbake.

Statue of Liberty sett fra Staten Island-ferja.

Vi passerte Statue of Liberty på Staten Island-ferja. Hun forsvinner liksom når man ser henne opp mot alle skyskraperne.
Statue of Liberty er en gave fra det franske folket sm et symbol på landenes gjensidige vennskap. Frihetsgudinnen ble avduket i 1886.

Etter Staten Island-turen ruslet vi til South Street Seaport like ved Brooklyn Bridge. Gjøremålet var å få i noen billetter til Stomp på tkts-sjappa. På tkts kan man få tak i billetter til dagens show til halv pris - hvilket vi klarte helt fint. (Det skal sies at det ikke er noe kø her, men så at køen var laaaang foran tkts-sjappa på Times Square).

One world trade center

Fra South Street Seaport ruslet vi til Wall Street, Ground Zero, 9/11-memorial og til det nye One world trade center på 1776 feet høy (541 m) - høyt ja. Ikke helt ferdig enda da. Årsaken til 1776 fot er pga året USA ble uavhengig fra UK - Independence day 4. juli 1776.

9/11-memorial. Alle de dødes navn er inngravert i "rekkverket"

Det var ikke bare bare å komme inn på 9/11-memorial. Først havnet vi på et museum like ved og fikk beskjed om å få tak i billetter et par kvartaler lenger unna. Vi trasket og gikk, tenkte å droppe hele greia, men fant billett-stedet og fikk billetter. Litt tungvint kan man si. Billettene er gratis, men de setter veldig pris på at vi legger igjen et støttebidrag.
Med billettene i hånda måtte vi rusle de to kvartalene tilbake igjen. Når vi kom til inngangen var det ordnet med to rekker: en for de med billetter og en for de uten billetter.... Ganske bortkastet tur til billettsjappa med andre ord - litt oppgitt ja. Uansett, en enorm byggeplass rundt memorialen, men selve memorialen var fin, stemningsfull og et fint minne til de som døde her, i flight 93 og Pentagon.

På bursdagen til den døde settes det en blomst i navnet hans/hennes - en veldig fin gest og nok så rørende å tenke på når man ser blomstene står der.

I City Hall Park kom vi over noe kunst.....

...en noe spesielt formet sykkel

Rusleturen fra Ground Zero og opp til Eastern Village til Stomp-forestillingen gikk innom Chinatown og Little Italy. Ikke langt fra alle skyskraperne, men en helt annen verden og bebyggelse. Snedig.

Stomp var en fascinerende og rytmisk forestilling. Utrolig hva de kan lage rytmer av: langkoster, pinner, vasker, bøtter, lokk, fyrstikkesker, zippo-lighter, plastposer, sko, klapping (overalt). Morsomt og veldig bra!
Fin avslutning på nok en laaaangtgående dag :-)

Kommentarer