NY, dag 3 - 26.9.2013

Ny dag, mer gåing og muligheter for flere vannblemmer ;-)
Dagens plan er Central Park og Harlem - og middag på Buddakan til kvelds. Buddakan har vi fått anbefalt fra flere hold og bord måtte bestilles ca 2 uker før. Jeg bestilte ca 2 uker før og da var det fullt både fredag og lørdag, men for oss spiller det jo ingen rolle hvilken dag vi skal spise der.

Ettersom vi bor i 77th street like ved parken så starter vi fotturen fra hotellet. 77th street ligger ca på midten av parken. Fin park altså. Supert at de har bygd opp denne og med så mye forskjellige aktiviteter som kan gjøres - noe for en hver smak.

Anders på brua ved 'The Lake'

Anders foran en av parkens mange baseballbaner.

I en av innsjøene kan man leie båt og alle de grønne stedene gjør parken til et yndet pikniksted og avslappingssted. I enkelte deler av parken er det litt "villniss" slik at man får skogsfølelsen også.Parken er tilrettelagt for mange ulike aktiviteter. Det er mange baseballbaner, soccerbaner, amerikansk fotball, håndball, ishockey.... Det er også egne felt for syklister/rollerbladere (et felt for saktegående og ett for litt hurtigere syklister), joggere, gåere, biler. Sykkelfeltet og bilfeltet går i en retning (samme retning), mens joggerne har et felt for hver vei.

Ingrid foran et "kraftig" fossefall i North Meadow (villmarksdelen av parken).

Ved enden av parken (120 street) er vi i Harlem. Vi rusler oppover Malcolm X Blvd. Først opp til 125 street og deretter ned til 116 street - disse to gatene betraktes som "hovedgatene" i Harlem). Fascinerende strøk og veldig brede gater og fortau. Ikke så mange høye hus og ikke så crowdy som downtown. Maaange kirker. Lette etter Mt Moriah (litt research før gospel på søndag), men den var stengt og selvsagt ingen info om hvor den er flyttet).

Ingrid i Harlem

Anders er som alltid litt skeptisk og gikk vel mer eller mindre å blåholdt på jakka si og venstreslegga klar... Det skal sies at i gatene vi gikk føltes det trygt. De "skumle" gatene starter vel først oppi 135 street og oppover.
Lunsjtid i 14-tiden. Litt hurtig sjekking og vi finner ut at Sylvias restaurant, Queen of Soulfood, er et anerkjent spisested i Harlem. Altså må prøves... Vår første tanke er Silvias kanonbar - men den ligger jo på Storlien ;-P
Silvias Soul food er anerkjent for sine spare-ribs og candied yams - hvilket vi måtte prøve... Spareribs'n var kjempegod. Yams'en var ok, men litt for mye candisert med syltetøy eller noe.
Altså full middag til lunsj... Stapmett! Bra der er 5 t til middag på Buddakan slik at vi rekker å bli litt sulten igjen....

Ingrid på Buddakan

Vi har altså fått anbefalt Buddakan av tidligere NY-turister og bord ble bestilt i god tid. Forventningene er altså på plass, men sulten ikke helt til stede....

Kort oppsummert: Buddakan var en veldig fin restaurant. Tøff og stilig. Buddakan har litt spesiell meny og noe er litt for spesielt for to satte trøndere... Litt urettferdig overfor Buddakan at vi hadde er kraftig måltid i Harlem tidligere på dagen. 2 middager pr dag blir litt i meste laget :-)

For interesserte så spiste vi:
- dumplings. Vi har aldri smakt det før og fant ut at da måtte vel dette være stedet. Ikke noe usmak (bortsett fra koriander'n som smaker såpe), men kommer ikke til å kjøpe dette igjen.
- lamme"koteletter" - ikke så gode i følge Anders, litt tørre
- biff - god :-)
- nudler med thai chili - gode
- kalde nudler med limesorbet (altså is) - ikke så god

Kommentarer