Washington DC, mandag 30.9.2013

Dagstur til Washington DC.
Opp kl 5, dro fra hotellet kl 5.30 og buss fra 33 st 7th av kl 6.30.
4,5 t busstur fra NY til DC - lang tur da... (Og iskald, varmeapparatet fungerte ikke akkurat som det skulle - relativt blåfrossen ved ankomst DC).
DC er ikke noe som NY - ingen høye hus/skyskrapere, lite folk, rolig atmosfære, veldig oversiktlig (blir det når man slipper alle de skyskraperne). Vi fant ut hvorfor det var så rolig og behagelig atmosfære der da: det er kun 620 000 innbyggere i DC, mens det er 8,2 mill i NY....
Bussen stoppet på Union Station i DC - en stor og fin jernbanestasjon/busstasjon.


Anders utenfor Union Station

Ingrid, som en liten flekk foran Capitol Hill (den amerikanske kongressen)

Capitol Hill fra "baksiden"

Washington monument (169 m høyt). Ingen bygg i sentrum er høyere enn dette monumentet

Anders foran det hvite hus - relativt på betryggende avstand...

Vi ruslet fra Union Station til Capitol Hill, Washington Monument og det hvite hus. Deretter var vi ekte turister og tok hop-on-hop-off-seeghtseeingbuss. Vi hadde jo ikke all verdens tid i DC og da var det greit å ta en enkel busstur for å se seg litt rundt. Vi tok bussen til Arlington Cemetary og Pentagon. Vi hoppet av på Arlington National Cemetary. Dette er en æresgravlund for de som har fallt i krig og er USAs mest betydningsfulle krigskirkegård. Gravlunden ble grunnlagt under den amerikanske borgerkrigen på eiendommen til general Robert E. Lee.
John F Kennedy ligger her. Tomb of unknown soldiers (den ukjente soldats grav) er også her. Gravlunden er like så kjent fra en mengde filmer med sine snor-rette gravstøtter.

Ingrid foran Tomb of unknown soldiers

Vaktskifte ved Tomb of unknown soldiers

Ingrid foran alle de snor-rette gravstøttene på Arlington cemetary

Pentagon

Anders: Embassy of rock'n roll. Love all serve all!

Washington var en veldig fin by, men nesten litt spøkelsesaktig - det var jo nesten ikke folk her. Man drar ikke til Washington for å oppsøke livet ihvertfall ;-)
Middag på Hard Rock Cafe i Washington før en 4,5 timers busstur venter oss igjen :-)

Kommentarer