Blå Lagune Island, 7.11.13

Islandstur med Anders og hans jobbrelasjoner i Sokndal'n.

"Frodige" Island sett fra flyet - like før landing...

"Frodige" Island


Det første som møter oss når flydøra åpnes (akkurat som da vi mellomlandet på vei til NY) er svovel-lukta - altså råtne egg. Vi kommer vel til å lukte som råtne egg når vi kommer hjem nå - alt vann lukter jo det.

Første stopp er Blå Lagune - Islands mest kjente turistattraksjon og er en varm kilde. Folk fra nær og fjern kommer hit for å bade. Badevannet inneholder veldig mye mineraler (mye silisium) og er veldig godt for de med hudproblemer (f.eks psoriasis).

Herlig badetemp, godt og varmt overalt, men enkelte steder enda varmere. I like!!! Herlig isblått vann, men ikke klart. Ikke lurt å dukke under (pga silisiumet) for da er håret som stålull resten av oppholdet :-)

Ingrid klar til å stupe uti - på late, er egentlig ferdigbadet

Blå lagune

Til info er kun 2 av Islands offentlige bad er innomhus!

Herlig start på oppholdet - gleder meg til resten :-)

...og forresten, må bare fortelle om avreisen fra Værnes. Rett før boarding gikk brannalarmen på Værnes - har aldri opplevd det før. Vi begynte jo å frykte at dette tar tid (ny sikkerhetskontroll og hele pakka) og at flyet til Reykjavik kom til å gå uten oss. Puuh, heldigvis var det en kortvarig alarm (sikkert falsk) og slapp inn uten å måtte gå ut og rundt via sikkerhetskontrollen igjen (vi var jo tross alt på innsiden). Flyet ble heldigvis ikke så veldig mye forsinket så vi rakk akkurat litt tax-free-shopping og så rett på flyet :-)

Kommentarer