Epilog Islandsturen, 11.11.13

Jepp, da var Islandsturen over. En innholdsrik og opplevelsesrik tur - på mange måter!! Avslutningen (dvs hjemreisen) var jo bare helt uforglemmelig.....

Resyme:
Avreise fra hotellet 9.30 (islandsk tid) og med avgang 12.35 fra Keflavik. Vinden røsket bra i oss på de 15 metrene fra bussen og inn til terminalen. Flere av oss kommenterte at dette kunne bli en litt spenstig avgang...

Litt forsinket etter boarding, men skulle blie enda mer forsinket pga en startmotor som ikke fungerte. Når denne omsider var fikset måtte fly-vingene av-ises, dvs enda litt mer forsinket, men så ble vi klar for avgang - omsider... Allerede 1 t forsinket. Vi taxet ut, sto klar til avgang på rullebanen og egentlig var det bare å kjøre på, MEN - ja, et stort MEN, vinden hadde økt i styrke!! Og dét såpass mye at vi ikke fikk dra - så da sto vi der da!!! Og sto og sto, i hvertfall i 2 nye timer...
Og vinden løyet aldri, tvert i mot...

Etter en stund måtte vi kjøre til en "parkeringsplass" for å fylle drivstoff igjen - og der sto vi i enda et par timer....
Terminalen var stengt av. Gatene/"vindtunnelene" var stengt og kunne derfor ikke kjøre dit for å gå av. Sukk!
Aber so plötslich fikk vi gode nyheter: vi skulle bli hentet av buss og kjørt inn på terminalen. Jippi! Strekke litt på bena!
Flyplassgjengen prøvde å kjøre inn til flytrappa, men nyttesløst - altfor mye vind... Og ikke fikk de åpne dørene heller... Så der satt vi fortsatt da - noe innestengt!
Jaja, vi hadde ihvertfall smarttelefoner og holdt oss oppdatert på siste serierunden i Tippeligaen og hvem som vant, rykka ned, kvalik... I tillegg hyggelig selskap, bok og musikk.. Og etterhvert litt mat - all flymaten ble delt ut.

Etter ca 5 timer i flyet kjørte vi tilbake til gaten - et håp om å gå av :-)
Men neida, når vi kom dit måtte vi bli værende på flyet - de tok ikke sjansen på å rekke de-boarding. Personalet fikk indikasjoner på at vinden skulle stilne og da måtte vi være klar til å dra før flypersonalet måtte ha hviletid.... Så der satt vi fortsatt da!!

Good news i 18-tiden, vi får dra snart - kun litt av-ising først. Jippiii :-)
Nærmere 18.30 lettet vi - til stor glede for alle. 6 t forsinket og alle 6 tilbringte vi på flyet!! 8 t og vi landet på Gardermoen, 20.30 islandsk tid og 21.30 norsk tid.

Ny spenning, kommer vi oss på noe fly hjem til Trondheim i dag? Vårt fly hadde jo gått 17.40. Nope, alle fly er fulle... Overnatting på Gardermoen Airport hotel og flyavgang kl 6.40, yeay :-)

Puuh, kl 7.55 landet vi på Værnes og kl 9 var vi hjemme, og kl 10 var jeg plass på jobb etter en oppvåknende og forfriskende sykkeltur nedover :-)
Dette er den lengste hjemturen jeg noen gang har hatt - bortsett fra bussturen fra Barcelona da...
NY-turen ble jo piece of cake ;-P

Takk til norwegian-personalet for god service og informasjon underveis - tror de var like oppgitte som oss, men synes de håndterte det bra (og det gjorde hele resten av flyet også).

Avslutningsvis noe enda mer gøy: morsomme islandske ord:
- Tollstjóri (Toillsjur, eller tollen)

- Lögreglan (som i lov og regler - logisk ikke sant :-) )


Heitur pottur (heit potte, eller varm kilde eller i norsk terreng: badestamp)




Kommentarer