Sykkel-sightseeing i Reykjavik, 8.11.13

Fredag er møtedag for de andre, dvs Anders og Morten skal ikke starte før til lunsj. Litt rusling sammen for å se oss litt rundt og for å se etter noe til gutta hjemme. I handlegata var der for det meste ull, suvenirer og bobleklær.... Ikke all verden med andre ord. Og mye åpnet ikke før kl 11 heller.

På vår ferd passerte vi bla Bæjarins Beztu Pylsur - en viden kjent pølsesjappe i Reykjavik kjent for sine pølser. Hadde sett litt etter den tidligere, men ikke funnet den. Skjønner nesten hvorfor når jeg endelig så den - det var jo bare ei pittelita bu???

Bæjarins Beztu Pylsur

Mange som reiser til Island blir overrasket over hvor surt det er her. 0 gr her er mye kaldere enn hjemme. Skjønner godt at butikken "66 gr nord" har skrevet det de har gjort:

Pack the wrong stuff for Iceland? Det tror jeg det er mange som gjør....

I handlegata er det noen arbeidere som holder på med det butikkskilt. Måtte bare ta bilde av han som sto/lå oppi stigen på taket av en bil. De tenker jo litt sikkerhet da ettersom arbeider nr 2 står å støtter stigen ;-P

Hvor er arbeidstilsynet???
 Vi ruslet videre oppom Hallgrimskirkja. Skal innrømme at årsaken til at vi tok turen inn var for å varme oss... Orgelpipa i Hallgrimskirkja var virkelig spesiell og stilig. Det kommer ikke akkurat frem på bildet, men noen av orgelpipene midt i bildet sto rett ut og ikke vertikalt - tøft.

Orgelpipa i Hallgrimskirkja - spesiell og stilig

Anders og Morten down the aisle!
Når Anders dro på møtet leide jeg meg sykkel - da kommer man langt på kort tid og får sett mye mer.
Her er Tjörnin - bytjernet. Rikt på fugleliv, dvs svaner og ender - de er nok her pga all matingen ;-)

Tjörnin
Tjörnin

 Ikke lett å se, men bensin-prisene er hele 240 kr!!!! Isk ja, og dvs 12 nok ;- P

Bensin 240,9 kr og Diesel 248,6 kr


Perlan, en restaurant som ligger på en høyde og har super utsikt over byen. Restauranten er i glass-kuppelen og snurrer 360 gr rundt. Der skal vi spise på lørdag :-)
Glasskuppelen "ligger oppå" 5 vanntanker. Vanntankene rommer 20 000 kubikkmeter (20 000 000 liter). Den ene vanntanken er tømt og inneholder nå Saga-museet.

Perlan

Utsikt fra Perlan og mot Hallgrimskirkja, altså nordover.

Utsikt nordøstover

Like ved Perlan har de laget en falsk geysir for å demonstrere hvordan en geysir 'fungerer' - beskrivelse sto ved siden av. Dessverre så er den ikke i drift nå - bare litt røyk fra den.




Det er faktisk mulig med sti-sykling i Reykjavik også!! Friluftsområdet er ved Perlan og heter Öskjuhlid


Sykkelturen gikk deretter mot shoppingsenteret Kringlan - og jakten etter Islandsgave til gutta fortsatte...
Deretter gikk turen til Laugurdalur for å se den botaniske hagen i dagslys..... Noe off-season kanskje.... Sikkert fin om sommeren da ;-)



Laugardalsvöllur. Landslagets hjemmebane.

Áfram Ísland!!

Áfram Ísland - Heia Island!
 Videre gikk turen til en parken Kjarvalsstadir og der hadde de jaggu frisbee-bane!!!


....og strand-volleyballbane!!! Gudene må vite når de hæler å bruke den i de små draktene og barfot...




Harpa, konsert/kulturhuset
Og hva er vel mer naturlig enn å ha en ekte isbre-bit til pynt??
Isbre-klomp

Like før sykkelturen tar slutt, sulten har meldt seg for lengst og jeg er tilbake ved pylsurne igjen. Ja, de må jo bare smakes!!! Dommen??? Ja, det var jo pølser da og ikke så imponert over dem egentlig. Tilbehør? Jo, det var sennep, løk, en lys saus... Tror der måtte være den sausen og kanskje løken som gjør der litt annerledes. Det var en søtsmak der, antagelig i sausen. Løken var noe sprø, men fortsatt lys - ikke mørk som hjemme. Konklusjonen er at en god saus gjør det hele litt bedre og når man er sulten så går det ned.... (Pølser har aldri vært min favoritt)

Bæjarins Beztu Pylsur

Julegrana er klar for tenning på Ingolfstorg

Mange av Islands hus er fargerike og laget av bølgeblekk!!! Ser ut som panel, men den gang ei.



Og så var sykkelturen ved veis ende. Noe kald på fingrene, tærne og baken - til tross for dunvotter og ullongs...



Kommentarer