Helgatur til Bergstaden, 14-16. mars 2014

Alenehelg på Røros hotell :-)

Benytter en premie vunnet hos Bjugn Sparebank: weekend for to med fullpensjon på Røros hotell!!

Bjugn Sparebank hadde en quiz med lokale spørmål om Bjugn og Fosen på Sjetne-dagan - and guess who won??? Yezzz, me :-)
Uvisst om det var fordi jeg hadde mest riktig eller bare var heldig i en helt vilkårlig uttrekking blant deltakerne. Velger å tro det er det første ;-P

Vel ihvertfall, det blir en kjærestehelg på Røros :-)
I helga er det også Vinterfestspillene på Røros. Det store trekkplasteret er konsert med Sissel Kyrkjebø i Bergstaden Ziir fredag kveld. Vi er som alltid litt sent ute med planleggingen og sjekket billetter samme dag - det var selvsagt utsolgt (og det hadde der vært i to måneder....). Jaja, vi ruslet likevel avgårde, både for å rusle en tur og fordi optimisten meg håper på et par billetter i døra. Vi kom dit til konsertstart og alt var lukket - ikke en vakt å se heller. Vi snek oss inn i gangen og så til neste lille-gang og hørte at de såvidt var i gang. Ikke no vakter noen steder enda heller så vi ble stående å lytte til Sissels første sang "Kjærlighet" - hun er jo utrolig flink da :-) ....og så kom vakten ut.... Det var smekkfullt inne og dessverre ikke plass til to (eller i hvertfall ei) skuelystne til. Jaja, jeg fikk da hørt en sang med sangfuglen fra Bergen før vi ruslet videre i en ellers så tom Bergstad.


Ingrid nederst i Kjerkgata

Lørdag ruslet vi på sta'a. Lite shopping (ikke fordi det ikke var noe å handle, men fordi vi er eksepsjonelt dårlige på shopping), men helt greit å rusle opp og ned gaten i skiftende vær: sol, snø og en del vind.

Anders foran Bergstaden Ziir. Ferdig i 1780.

Etter "lunsj", dvs noen karameller, litt smash og ei eple (tenkte vi skulle spise lunsjbuffet på hotellet, men der hadde vi bomma...) var det duket for skitur. Hadde sjekka skisporet.no og sett at de hadde kjørt løypa inn til Mølmannsdalen samme morgen. Ikke all verdens med snø her så det gjelder å finne der det er best å gå. I tillegg er det veldig greit å gå i Mølmannsdalen og ikke oppå snaufjellet i vind- og snøføyka. Ikke for det, vi var skikkelig heldig med været på skitruen. Litt vind, men snøværet var værst både før og etter - får det som man fortjener det ;-)

Ingrid i Mølmanssdalen


Ganske fint skiføre. Litt iset enkelte plasser, men stort sett ok. Hadde jo ikke ventet superføre heller ettersom det er litt tynt med snø. Herlig med en skitur igjen da - har jo ikke gått siden jul :-)


Søndag ble helt rolig, sen frokost, en rusletur på sta'a i finvær og hjemreise til gutta som har regjert heimen alene....

Anders på Malmplassen med kirka i bakgrunn

Ingrid på Slagghaugan med Hitterelva og sentrum i bakgrunn

Ingrid i Pippi-gata eller Sleggveien som den egentlig heter.
En av de berømte scenene i Pippi ble jo spilt inn her - den episoden med den store snøballen som rullet nedover denne gata.

Jepp, vi har kost oss godt på Røros - en stor takk til Bjugn Sparebank for en flott premie :-)

Kommentarer