Svarthetta (1548 moh), 5.4.2014

Juhuiii, fjelltur på brodern og meg :-)
Burde selvsagt vært i går med skyfri himmel, men what a heck, overskyet er fint det også - og så slipper vi å bli solbrente og få slapseføre....

Dagens mål er Svarthetta (1548 moh) - fra Jølhaugen. Overskyet, - 0,5 gr, vindstille og et pittelite snølag oppå skara. Suverent! 0 klister, jippi.   

Erik foran Jøldalshytta
Jøldalshytta så litt "død" ut, ingen vimpel og ikke noe folk. Det viste seg at hytta var åpen likevel. Folket hadde selvsagt allerede startet på sine dagens etapper. Vimpelen hadde blåst av i en av årets stormer.


....og dit opp skal vi...
 Fra Jøldalshytta fulgte vi vintermerkingen mot Gjevilvasshytta helt til Skrikhøa. Tok av til høyre og gikk over Kjølen. Hadde en liten rast (sikkert på den kaldeste delen av hele strekka vi gikk i dag - litt sur vind der faktisk - altså kjapp lunsj) før vi bestemte ruta opp. På bildet under: cirka midt på og dro retningen mot høyre og opp sise del av eggen til høyre.
Svarthetta, 1548 moh.
 Gikk på feller opp fra foten av fjellet og til det ble så bratt at vi tok av skiene, festa dem på sekken og forserte resten på bena til topps.
Erik på vei opp det bratteste - med skiene på sekken.
 Endelig opp det bratteste og en fantastisk utsikt åpenbarte seg. Siste del av strekka mot Svarthetta, Snota i vest, Trollhetta i nord, Blåhø i sør...
Ingrid ferdig med det "værste" - bare sjarmøretappen igjen.
Trollheimen er bare trollsk - ikke rart det er fantastisk her. Villt og vakkert :-)
Neadalssnota og Snota
 Utsikt til Dovre også: Snøhetta, Larstindan, Drugshøi
Dovre: Snøhetta, Larstindan, Drugshøi
 Ganske folksomt på Svarthetta i dag. Ganske snedig egentlig. Vi var ca 10 stk der samtidig i dag, og det har kun vært ca 30 stk der før oss - i år!! Ikke veldig mye besøkt dette fjellet da.
Sister and brother at the top :-)

...og "en skog" med andre også
 Nedfarten tok vi på eggen sørover. Litt på bena og resten på ski. Fin nedfart. Ikke det ultimate telemarksføret, men greit nok. Slapp å ploge i hvertfall - og å være livredd for gjennomslagsføre kombindert med hard skara.
Ingrid - like før nedfart. Blåøret i bakgrunnen.
Hjemturen fra Jøldalshytta til Jølhaugen på ca 4,5 km ble den desidert hardeste etappen. Null smurning igjen, dvs null feste. Litt blaut snø og virkelig bakglatt. Ble myyyye staking og noe skøyting - ikke akkurat særlig egnet utstyr til det. Ganske så lang i arma innen vi kom frem til bila ja!!

En super tur! Heldig med været - det var jo meldt helskyet, men vi kastet såviiiidt skygge neste hele tiden. Føret var upåklagelig det også - vi har jo ikke akkurat hatt mye snø i vinter :-)

Kommentarer

  1. Huff å huff. Æ angre for at æ byinnt å se på bildan Ingrid. No angre æ på at æ itj benytte mæ av tilbudet om å væra me. Men d e for seint å snytt sæ nå nasen e bort!

    SvarSlett
  2. Hehe, det kommer da flere muligheter :-)

    SvarSlett

Legg inn en kommentar