Tromsø, 10. mai. Speedsightseeing

Speedsightseeing på morraskvisten hører jo alltid med på turer - ihvertfall for min del :-)
Ikke noe unntak her i Tromsø.
Våknet til skyfri himmel og noen få grader, til tross for at det var meldt grått. Heldig da vettu, eller får det som man fortjener ;-)
Første fotoshoot på torget og over mot Tromsdalen (og Tromsøbrua).


Stortorget mot Tromsdalen
 Pussig nok legger jeg ofte speedsightseeingturene innom fotballstadion. Tromsøs stadion Alfheim var intet unntak. Ved hovedinngangen har de en Joker-butikk. Ikke rart det gikk dårlig med Tromsø i fjor ettersom de er rammet av JokerNord ;-D

Alfheim stadion
 Ikke nødvendig med så høy sikkerhet i Tromsø. Stadion var åpen (riktignok en anleggsport litt unna normalinngangen). Frit frem for å gå inn å ta bilde.
(Senere på dagen kjørte vi innom stadion slik at gutta fikk se. Tromsø hadde trening. Porten var fortsatt åpen så vi tuslet inn og stillte oss opp på borte-supporter-tribunen. Sikkert ikke mange tullinger som er der å ser på TIL-trening - ihvertfall ikke tilreisende!!)
Alfheims "gress"matte"

Bortetribunen. Trenger ikke så stor tribune til bortesupporterne, sikkert ikke så mange som tar turen helt til Tromsø...

Ble litt facinert av Kvikklunsj-kiosken.
 Etter snarvisiten på Alfheim Sadion gikk turen videre mot Prestvannet, men først en liten fotoshoot over mot Fjellheisen og Tromsdalstind. Vakkert!

Fjellheisen. Tromsdalstind i bakgrunnen.

Prestvannet (96 moh) og området rundt vannet er et populært turmål som ligger på "toppen" av øya. Rundt Prestvannet går det en tursti, men denne var fortsatt fullt snødekt - vi snakker 10. mai!!! Lysløypa passerer også Prestvannet: ski på vinteren, tur-/sykkel på sommeren. Nå var det litt mellomsesong. Lysløypa går fra sypspissen av Tromsøya til nordspissen og er 10,4 km lang.

Turstien rundt Prestvannet

Prestvannet med Tromsdalstind (1238 moh) i bakgrunnen

Valhall Stadion - og Tromsdalen, Tromsdalstind og Fløya i bakgrunnen
 Turen gikk avslutningsvis til midten av Tromsøbrua. Fikk en fantastisk utsikt sørover.



Flott tur på morraskvisten ja :-)


Senere i dag blir det litt shopping og deretter Julies konfirmasjon. Det gledes :-)

Kommentarer