Tromsø, 11.5.2014. Biltur til Hillesøy og Sommarøy

Søndag 11. mai og siste dag her oppe kjørte vi til Sommarøy og Hillesøy. To øyer med bruforbindelse og kjent for å være enormt fint der. Flaks at vi har finvær - alt blir så myyyye finere da :-)

Gjengen på tur: mamma, pappa, Erik, Tone, Asbjørn, Heidi, Kjersti, Sander, Mathias, Anders og meg.

Vi fikk abefalt av kjentmann (Einar) å kjøre kystruta til Sommarøy. Føg 962 ut av Tromsø og til Kvaløya. Ta deretter 858 i Eidskjosen (ikke følg 862 til Sommarøy) og deretter Fv54 til Sommarøy.

Første stoppested var på Skavberget på Kvaløya. Troppene måtte samles (noen tok feil i veikrysset i Eidkjosen) - og samtidig fikk vi sett på noen helleristninger.
Asbjørn, Kjersti, Heidi, Sander, Mathias, pappa, Tone, Erik, mamma og meg. Anders er fotograf.


Helleristninger på Skavberget
 Flott fjellutsikt på motsatt side av Straumsfjorden, Bentjordstinden og Durålstinden. Blir aldri lei....

Bentjordstinden (1096 moh) og Durmålstinden (1168 moh)

Tror det er Blåruttinden vi ser på andre siden.

Tamrein langs veien.
 Neste stoppested ble vd Hillesøy kirke. Vi tuslet oppå en liten høyde (16 moh).

Hillesøy kirke midt i bildet.

Sander på "høyden" ved Hillesøy kirke. Senja i bakgrunnen.
 Etter hurtigstoppen ved Hillesøy kirke kjørte vi siste stykket til Sommarøy og deretter  Hillesøy. Vi hadde en liten stopp på Hillesøy og skjønte at forholdene er ikke store her oppe. Vi traff på to karer som hadde pause i båt-stellet sitt. Det viste seg at han ene var forlover i et bryllup vi hele gjengen var i (i 1998. Kort fortalt var han kompisen til Einar, vår kjentmann og (eks-)svogeren til mamma og Tone). Jadda, verden er ikke stor :-)

Hillesøy har en populær topp på  211 moh. Denne er spesielt populær fordi den er tidlig bar (om det ligger noe snø her i det hele tatt på vinteren da). Fin vårtur for Tromsøværingene som vil ha seg en en enkel fottur og ikke skitur.

Hillesøy har to veier: Nordveien og Sørveien. Begge er blindveier, og ganske så selvforklarende så går den ene nordover på øya (ca 800 m) og den andre sørover (ca 800 m den også).
Hillesøy sett mot nord

Utsikt fra Hillesøy mot Sommarøy i øst
 På Hillesøy har de ordnet en aktivitetsløype, ala Tarzan-løype, med Zip-line og klatring høyt oppe i master.
Tarzan-løypa
 Vi intok en lunsj/middag på Sommarøy Arctic hotell. Kjøpte en fiskesuppe der. Ble litt overrasket når jeg fant rødfisk i den - hadde ikke forventet det i hvitfisk-land.....

Mathias på en original benk utenfor Sommarøy arctic hotel
Kjentmannen vår, Einar, hadde helt rett. Det var mye finere å kjøre kystveien til Sommarøy, enn motsatt. Sikkert pga solforholdene i forhold til fjellene og sjøen.
På returen kjørte vi hele 862 og kjørte gjennom Kattfjorddalen. Kattfjorddalen har flotte fjell på begge sider og det var tydelig at mange hadde tatt randonee-søndagsturen til en av toppene her. Misunnelig ja....

Takk for super tur i Tromsø. Utrolig heldig med været og Tromsø og omegn viste seg fra sin beste side. Erik og jeg var skjønt enige om at det definitivt er verd å ta med skiene opp hit en gang :-)

Kommentarer