Båttur til Hydra, Poros og Egina. 21.6.2014

Lørdag, knallvær og båttur til Hydra, Poros og til slutt Egina. Hele gjengen er med og det gledes. Opp tidlig og avreise fra hotellet kl 7.00. Selve båtturen varer i 12 timer.

Tove og jeg fant oss noen solstoler på øvre dekk (i front) og gledet oss stort til turen. De andre trakk under tak - det viste seg å være lurt for landkrabbene hadde ikke tatt høyde for at det var mye vind (kald vind) i front. Vel vi løste problemet med å snu stolene og fikk vinden i ryggen. Etterhvert ble det faktisk levelig i bikini også - deilig å få noen solstråler på resten av kroppen også.

Første stopp er Hydra - etter ca 3 timer på båten. Øya har nesten ikke veier og den eneste bilen som er der er Ambulansen - det var ihvertfall bare den vi så. Har hørt rykter om en søppelbil også. Ellers så var det bare esler.


Innkomsten til Hydra
På Hydra hadde vi et stopp på ca 1,5 t. Planen var å først ta en dukkert og deretter rusle oppover til en liten utsiktstopp - da rakk vi å tørke til avreise.
Tove ligger å dupper i sjøen - herlig

Tove og Ingrid med Hydra i bakgrunnen

Panoramabilde over byen Hydra

Esler er transportmidlet på Hydra
Hydra var øya lengst borte fra Pires (Athens havneby og vårt avreisested) og etter Hydrabesøket startet vi på en måte på returen. Neste stopp er Poros. Det tar ca 1,5 t fra Hydra til Poros (akkurat lang nok tid til å spise lunsj på båten). Poros ligger tett inntil fastlandet. Kun kor stopp på Poros, ca 50 min. Disse 50 minuttene benyttet vi til å gå til kirka som lå på toppen bak "sentrum" og å gå  de to bittesmå "sentrumsgatene". Koselig lite sted.

Utsikt fra Poros og over til fastlandet.

Thorleif, Tore og Ingrid på toppen av en sten/klippe rett ved kirka (som seøvsagt også ligger på en høyde). Luftig!!

Tove foran Poros "by" og med kirka på høyden der bak

Tove på dekk - litt solings mens båen kjørte
Etter mirostoppet på Poros tok båten oss videre til Egina. Her hadde vi et stopp på 2,5 t. Vi ruslet litt i sentrum (egentig ganske minimalt) og lå deretter  slarafnet på stranda - og badet litt. Kaldere badevann her enn både på Hydra og i Glyfada.
Innkomst til Egina

Strandkanten på Egina



Akropolis sett fra sjøen

Glyfada og Mt Ymittos. "Toppturen" min i Glyfada gikk til "flata" til venstre  for toppen helt til høyre

Panoramabilde over Pireus, Athen og Glyfada


Kommentarer