St. Olavsloppet 2014, dag 1 (25.6.2014)


Ingrid og Anne Grete på Aglo vgs, rett ved AGs etappestart på Steinvikholmen

Jajamensan, da er jaggu sommerens vakreste landeveiseventyr igang igjen :-)
I dag er det 14 etapper og 14 løpere som skal i bresjen for Sjetne IL - og totalt 227 lag i loppet.

Start kl 7.30 på torvet i Trondheim. Dag 1 avsluttes i Levanger.

Etter en del styr med å skaffe erstattere for løpere som plutselig meldte forfall i går så har vi fått stabla på plass løpere til alle etapper i dag. Sistemann var klar i går kveld kl 21.00 og han måtte steppe inn på startetappen.... Ikke mange timene å grue seg på da gitt ;-)

Dag 1 har gått strålende, bare ett lite stressmoment og det var om løper på Gevingåsen rakk sin start pga ulykke i en av tunnelene. Trafikken sto dermed med full stopp. Det gikk heldigvis bra!

Min egen etappe var fra Fættenfjorden til Åsenfjorden - en himla fæl etappe med mye bratt opp i starten. Grudde meg veldig, men når man er i gang så er man i gang. Veldig tungt, men kom meg over til Åsenfjorden. Faktisk ca 1 min kjappee enn for noen år siden! Wow, det hadde jeg ikke trodd. Har jo tross alt passert 40 siden da ;-)

Målgang på Dag 1 ble "feiret" med middag på den italienske restauranten i Levanger (blitt stamplassen vår det etter innkomst Levanger) - og så bærs det rett hjem for å pakke og lade opp til dag 2. Etter dag 2 blir det overnatting i Åre 2 netter - litt ekstra pakkig må altså til.

Kung Sture fortjener som alltid et bilde. Maken til underholdende løpere i loppet skal man løpe lenge etter. ....og de løper fort i tillegg!! Veldig fort! Det mest imponerende er at de bare stiller med noen få løpere. I 2010 var de 6 eller 7 løpere som løp de 51 etappene! I årets lopp er de 5!!

"Kung Sture"

Kommentarer