Innerdalstårnet (1452 moh), 11.7.2014

Endelig blir det tur til Innerdalstårnet!
Både Anders og jeg har alltid hatt lyst til å gå til Innerdalstårnet. Jeg for min del har aldri vært sikker på om jeg turde å gå helt opp - ikke i dag heller...

Det var meldt knallvær og vi kjørte fra by'n kl 6.50. Kl 10.10 var vi i gang med første etappe til Rendølssetra/Innerdalshytta. Fin grusvei inn dit, men overraskende mye oppover - hadde tydeligvis sjekka den ruta litt dårlig.... Det var utrolig varmt innimellom alle trærne langs veien, sikkert mellom 25-28 grader og svetten sila. Ikke uventet ble det mer luftig (på mange måter) etterhvert.

Jepp, dit opp skal vi - det er i hvertfall målet...

Den første kneika gikk noenlunde greit. Anders sleit litt med høydesyke (den som vanligvis kommer på 3500 moh kom på 350 moh ;-) ), neida - litt væskemangel oppigjennom den heite lia. Det gikk seg heldigvis til.
Obligatorisk stopp på toppen av første kneika for å skue over utsikten ned mot Rendølssæter, Innerdalssetra og til Snøfjell (1579 moh) og Skjerdingen (1510 moh). Flott natur vi har i Norge ja!
Snøfjell til venstre og Skjerdingen til høyre. Rendølsseter nede ved vannet til venstre og Innerdalssetra ved vannet til høyre. 

Fortsatte deretter inn til Storvatnet (729 moh) og tok en liten nøtte-rast og vannpåfyll før vi startet på den ordentlige veien opp. Mye løse småsten og sandete sti - helt opp til skaret mellom Innderdalstårnet og Tårnfjellet - og ganske så jevnt bratt stigning hele veien. Her skal det bli moro og gå ned - not!

Anders på vei opp grus-stien. Storvatnet i bakgrunnen

En litt lengre rastepause i skaret mellom Innerdalstårnet og Tårnfjellet før siste etappe og den virkelige klivinga starter. Heldigvis er det bare 200 høydemeter igjen (....og 300 meter å gå??). Smart som vi er så satte vi igjen sekkene her.

Anders på vei opp, opp, opp

Det var en del kliving, men faktisk helt overkommelig - selv for meg. Jeg synes ikke det var så ille som jeg hadde forestilt meg - heldigvis. Mulig jeg hadde set for meg en alt for avansert topp, sånn mer som klatretopp??

Vi kom i allefall opp, uten voldsomme problemer - og da tenker jeg på høydeproblemer. Litt luftig enkelte plasser var det selvsagt, men ikke sånn at man følte at man skulle dette ned et stup. Fysikken fikk selvsagt kjørt seg litt i oppover'n - og det skal den få nedover også......

Fantastisk utsikt på toppen og som jeg har sagt før: det er en virkelig herlig frihetsfølelse og komme til topps å skue utover fjellmassivet.
Vi var selvsagt ikke alene på toppen av Blåfjell - ca 10 andre der samtiig med oss og vi hadde møtt noen på vei ned allerede.

Ingrid og Anders på toppen!

Panoramabilde ned mot Innerdalssætra, Snøfjell og Skjerdingen

Panoramabilde mot Innerdalsporten og retning Storlidalen (øst for Innerdalshytta)

Anders på vei ned - ja, vi "gikk" faktisk rett ned der....

Vel nede til sekkene igjen og den værste klivinga på store steiner/berg er over og da gjenstår bare laussanda igjen...

Anders i skaret. Storvatnet og Trolla (ca 1800 moh) til venstre og Skarfjellet (1790 moh) til høyre
Gikk greit ned laussanda også, men synes faktiskt det var værre å gå opp og ned her, enn klivinga på de store langt der oppe i høyden.

En velfortjent dukkert venter i Storvatnet når vi kom ned. Veldig varmt i lufta (sikkert 25 gr), men ikke fullt så varmt i vannet (8-10 kanskje?? - det rant i hvertfall fortsatt snøsmeltevann ned dit). Forfriskende, men herlig - en kort stund...


Anders dupper i Storvatnet. Skulle egentlig ha hatt det på video - det var mye lyd i ham ;-)
 Nede ved Storvatnet er det på tide å skue opp dit vi har vært igjen - blir aldri mett av det og skjønner nesten fortsatt ikke at det er mulig å gå opp til toppen
Litjtårnet og Stortårnet. Vi var på det store, det er visst litt værre  å komme seg til det lille.

Innerdalsårnet

Turen gikk alti alt veldig greit og brukte ca 9 t t/r bilen - og da tok vi det med ro. Ingen superfart og jevnlig pauser. Helt overkommelig dagstur fra by'n :-)

Vi kjørte om Oppdal og Sunndalsøra på vei til Innerdalen og bestemte oss for å kjøre om Surnadal'n på returen. Middag på den italienske i Surnadal'n.

Har hørt så mye snakk om den fine kalkstranda i Surnadalen og bestemte oss for å ta turen innom der også - har jo så god tid og det er jo badevær selv kl 21.00 om kvelden. Utrolig fint laget strand og skjønner at denne stranda er populær. Vi tenkte i utgangspunktet å ta en dukkert (sikkert noe varmere her enn til fjells), men pga manglende badetøy og mange andre der så regner vi med de andre satte pris på at vi droppa dukkerten ;-P

Anders på Kalkstranda i Surnadaln


Kommentarer