Girlsa i Oslo, 14-16. 2014.

Jentetur til Oslo md Hilde og Lena. Formål: shopping, kos og showet "Mot i brøsta". Enkle formål sjø!

Avreise tidlig fredag morgen - må jo sørge for å ha god tid i tigerstaden. Starta med champagnelunsj på Pizza Crudo på Paleet. Spaserte glad og lystig videre til Hegdehaugsveien/Bogstadveien via Slottet.

Hilde og Lena - galehuset på tur. Skal på besøk til Kongen....

Julegata er klar: Hegdehaugsveien/Bogstadveien

I Hegdehaugsveien har de Moods of Norway-butikk, og det er ikke bare en super store, det er en super duper store...
Moods of Norway
Noe shopping og deretter nye forfriskninger på Homan. Koselig å bare ta livet med ro, spasere rundt og kose oss.

Fredag kveld hadde vi billetter til showet "Mot i brøsta" med Henriette Stensrup, Else Kåss Furuset og Sigrid Bonde Tusvik på Edderkoppen teater. Morsomt show og de byr virkelig på seg selv.... De er i hvertfall ikke tamme. En en god del underbukse-humor, men med litt bobler innabords så fungerer det på en måte... Det aller morsomste var når de dro frem "kafe gokoppen på Nardocenteret".


Lørdag morgen. Storby, og Oslo er ikke en by jeg er så ofte i, så hva er vel mer deilig enn en speedsightseeing tur??
Dro fra hotellet (First Millennium i Tollbugata ved Stortinget/Sten og Strøm-området) bort Torggata og til Akerselva. Det er jo blitt så fint og ordnet langs Akerselva med turstier/gangveier.

"Kjærlighetsbrua" - eller egentlig bare ei helt tilfeldig bru, men det er jo blitt så populært å "befeste" sin kjørlighet med hengelås... Forstå det den som kan
Fint opp langs Akerselva. Passerte Wallmanns salonger, gjærfabrikken, gamle vannmøller, kornsiloer som er gjort om til studentboliger, NRK Østlandssendingen.... Stoppestedet (eller mer riktig snupunktet) var i Nydalen. Retur delvis langs Akerselva og delvis langs vei. 
Turens vendepunkt: Nydalen
Etter som jeg ikke har vært så ofte i Oslo så har jeg aldri visst hvor regjeringskvartalet ligger. Jeg fant da vel fort ut av det når jeg passerte noen ruiner i Møllegata....
Regjeringskvartalet. Fortsatt ødelagte etter 22. juli 2011.

Regjeringskvartalet

Herlig med en luftetur lørdags morgen, mens de to andre ladies'ene fikset seg på badet.

Vi fant jo tileldigvis ut at Elton John har konsert i Spektrum i kveld. Wow, hvor kuult hadde det ikke vært med noen billetter da!! Vi la inn søke-modus og googlet i vei. Utsolgt på billettservice - bombe... Søkte på finn og fant noen enkeltbilletter og noen to og to, men ettersom det er nummererte plasser ble et litt dumt. Fikk altså ikke tak i billetter. Kanskje ikke så overraskende når en så stor stjerne kommer og vi er så sent ute.. Pytt, pytt, vi gjorde i alle fall ett forsøk.

Lørdagens gjøremål er egentlig bare å spasere litt rundt, shoppe litt, ta en lunsj på Patio på Bislett Bad og til slutt en middag på Paleet med Oslo-imigrant Kari. Noen slektinger av Lena driver Patio og vi må dermed visitere restauranten. En Pizzareataurant i samme hus som Bislett Bad rett ved Bislett stadion. Det luktet faktisk svømmehall i inngangspartiet. Kjempegod pizza som de har vunnet priser for. Vi ruslet opp til restauranten og trikket hjem. 

På vei opp til Bislett gikk vi forbi "Hotell Cæsar" - har jo aldri sett disse bygningen før heller jeg...
Herlig mat på El Gordo på Paleet lørdag kveld. Tapas. Og koselig å treffe Kari. Vi satt der til vi ble jaga. Tok turen innom 3 brødre i Karl Johan før vi køya.

Søndag. Ny mulighet for speedsightseeing i hovedstaden. Må bare benyttes... Har jo heller ikke sett Operahuset - så det ble et obligatorisk besøk på morgenkvisten.

Utsikt fra Operahus-taket

Operaen

Operaen
Turen gikk videre til Akershus festning og en runde rundt omkring i festnings-området.
Gamle kanoner på Akershus festning med forsvarsmuseet i bakgrunnen

Akershus festning
Fra Akershus festning gikk løypa videre til Aker brygge, Tjuvholmen, forbi Astrup Fearnley-museet og luksushotellet The Thief.

Nye fancye juletrær på Tjuvholmen. Dog ikke tent enda, men riktig så kule. Det var sikkert 5-6 stk i området.
Stål-kule-juletrær med lysdiode

Skultpur utenfor Astrup Fearnley-museet. Ser ut som en barme-tv-figur med skumle tenner


The Thief - luksushotellet
Dagens plan før avreise er å gå til Astrup Fearnley-museet og se på samtidskunst. Virkelig mye spesiell kunst der ja....

Money, money, money....

Horror

Melkekartongkunst. Dette skulle jeg også ha klart...
Noe av det mest spesielle på kunstutstillingen var den såkalte "Mor og barn". Ei ku og en kalv som var delt i to og lagt på sprit. Der så vi hvordan kua og kalven så ut innvendig. På motsatt side var selvsagt skinn-siden. Hilde nekta å gå inn hit.
Innsiden av ei ku - lagt på sprit


Utsiden av kua. Lena ler godt av den makabre kunsten.

Sau

Obduksjon?? Eller bare penis-operasjon?? Who knows. Merkelig kunst i hvertfall

...og så selvsagt et kvinnelig kjønnsorgan..
Likene/dukkene eller hva det var var så virkelige at det så ut som et ordentlig menneske som lå der. Huden var så reell. I tillegg pustet dukkene - og da skvatt vi godt når vi oppdaga det.... (Og så mye fnising etterpå selvsagt).

Virkelig spesielt det Astrup Fearnley-museet.

Lena og Hilde på Aker brygge. Rådhuset i bakgrunnen
Vi har hatt en strålende tur, sosialt og bare kost oss og ledd godt. Takk for turen jenter :-)

Kommentarer