San Sebastian, søndag 21.6.2015. Siste speedsightseeingrunde i SS.

Siste morgen i San Sebastian og siste mulighet for en speedsightseeing-runde og se nye ting.

Strålende morgen med sol og 15 grader kl 07.00.

Soloppgang bak Mont Ulia. Utsikt fra hotellrommet.

Turen gikk først østover over elva Urumea og til parken Cristina Enea. Denne parken er stor og fin og er delvis opparbeidet med bl.a planter og trær som er hentet fra Belgia og Tyskland. Jeg oppdaget også at det var bra med fugleliv her. Møtte først på tre ender som vraltet avgårde i det duggvåtegresset. Mrosomt å se stien etter dem:
Tre ender på rusletur i parken Cristina Enea
Underveis i parken hørte jeg plutselig et voldsomt til leven. Det hørtes nesten ut som noen katter/dyr slåss, men disse var ganske mye gropere i målet. Etterhvert fikk jeg lokalisert tre store påfugl-lignende duer høyt høyt oppe i et tre. Den ene av dem bråkte veldig, mens den ene spredte fjærrompa ut i vifte. Det var godt skjult i treet og vanskelig å ta bilde av. Jeg ble stående litt fascinert å se på "kurtisen"

Turen gikk videre i parken og kom over et stort hus midt i parken (huset til tidligere hertug av Mandas). Her plumpet jeg plutselig borti to påfugler - ca tre meter i fra meg. Flotte og fargerike. De var tydeligvis vant med mennesker.

Påfugler - nysgjerrige på seg selv i vindusspeilet


Uredde og spankulerte kun 1 meter i fra meg.
Etter parken gikk turen videre langs elva Urumea og til Real Sociedads fotballstadion: estadio Anoeta. Den har en kapasitet på ca 32 000. Real Sociedad spiller nå på nivået under La Liga (spanias elitediv).

Estadio Anoeta

Ikke mye å se da....Litt kjedelig at alle store stadioner er stengte og nesten umulig å få en liten snik-peak. Heldigvis så jeg en bitteliten åpning gjennom en jernport med litt gitter i toppen.
Estadio Anoeta. Snik-peak innafor.
Imponerende veinett i Spania i tre nivåer....
Veinett - litt heftigere enn E6 til Steinkjer.
Ikke langt fra fotballstadionen hadde jeg fra Jesus-høyden sett en stor "boble" og lurte på hva dette var. Det viste seg å være en arena som først og fremst brukes som hjemmebane for San Sebastians basketball-lag. Som navnet antyder så brukes det også til tyrefekting. Arenaen tar ca 10 000 tilskuere.

Placa de Torres de Illumbe

Fra "bobla" (som for øvrig taket delvis åpner seg på) gikk turen videre sør-vestover til parken Aiete. En flott, velholdt park med dertil flott herskapshus. Dette herskapshuset har vært sommerresidens for noen av de kongelige (bla Dronning Victoria av England). Nå er det nylig gjenåpnet som kulturhus.
Aiete park og palass


Svanemamma og svaneunge i dammen i Aiete-parken


Utsikt fra Castiloblanco park mot Mont Igueldo (høyden med hotellet og fornlyelsesparken).


Bispedømmets "hovedsete": Seminario Diocesano San Sebastian. Flott hus.

Deretter gikk ferden innom Miramar Palace og ned til strandpromenaden - og passerte noen store busker med knallrosa hortensia. Har jo lært meg ny blomst ;-)
Hortensia - og Isla de Santa Clara i bakgrunnen. Øya innehar forøvrig distriktets eneste sørligvendte strand.
På strandpromenaden er det to klokketårn. Den ene har en vanlig klokke, (altså tårn som viser tid) og den andre viser barometeret.
Barometer



Klokka og barometeret ved La Concha
...og et siste bilde av den herlige stranda. Den skal snart prøves ett par timer igjen - før hjemreise.
La Concha

Kommentarer