Bukkelægret i Jotunheimen, 4.7.2015

Bra værmelding for helga (3-5. juli 2015) betyr spontanutflukt til Jotunheimen denne gang. Bukkelægret og Besseggen skal gås. Anders og jeg.

Vi ankom Gjendesheim ca 21.30 og fikk innlosjert oss i sovesal - seng nr 27 og 28!! Jepp, 28-sengsrom... men vi er jo tross alt glad for at de hadde ledig seng. Det er relativt fullt her.
Til info: P-plassen for de som skal stå mer enn ei natt er ca 2 km unna Gjendesheim - og parkeringsavgiften må betales i kiosken på brygga ved ferga eller med cash på p-plassen. Det går stort sett skysselbuss til/fra p-plassen, men vi valgte å rusle det lille stykket.

Anders ved Gjendesheim ved Gjendesosen fredag kveld
 28-sengsrom var en ny opplevelse. Det gikk forsåvidt relativt greit, men veldig varmt. Heldigvis ingen storsnorkere der.

Våknet tidlig lørdag morgen - vi lå jo tross alt i sovesal og de første var vel oppe rundt 5.30. Frokost fra kl 6.45 og båten til Gjendebu går kl 7.45. Båten til Memurubu (halvveis på Gjende) går mye oftere, men helt inn til Gjendebu går en gang om morgenen og en om ettermiddagen.

Strålende vær, skyfritt, men ikke så varmt (enda). Herlig utsikt innover vannet Gjende.

Utsikten fra sovesalen "Bryggeriet", dvs når vi kom ut fra den. Veslfjellet (1722 moh) til høyre - fjellet der hvor selve Besseggen ender opp.

"Litt" høy vannstand kanskje??

Frokostbuffeten på Gjendesheim var enda en ny opplevelse. Stappfullt med folk og 10-15 min i kø for å hente litt mat. Ikke så rart at det tar tid når mange lesser fullt fatet med 10 brødskiver og i tillegg skal lesse på pålegg til alt det der. Puh, frister ikke til gjentagelse kan man si, men man må jo ha mat og måtte bare innfinne seg. Jaja, vi var forsåvidt klar over at Besseggen er en folkevandring med sine 30 000 besøkende hver sesong, men ble nok tatt litt på senga likevel over alt styret rundt det hele.

Etter køstståing i frokostsalen er det ny kø på brygga for å ta båten. Heldigvis er vi som skal helt inn til Gjendebu prioritert på 7.45-båten og trenger ikke så i laange tider å vente. Heldigvis for dem går det to båter mer eller mindre kontinuerlig når det er masse folk.
Kø for å bli med på båten.
 Fin og rolig båttur inn til Gjendebu, kun med en liten pitstopp på Memurubu for å sette av noen fjellvandrere og for at noen skal slenge fra seg noe bagasje (som de skal ha når de kommer frem til Memurubu i ettermiddag).

Første strekke fra Gjendebu er langs vannet før vi knekker rett opp Bukkelægret og mot fjellet Memurutunga og Lågfjellet. Bukkelægret er veldig bratt og vi klatrer 530 høydemeter på ca 1 km. Bratt, men ikke skummelt eller krevende.


Anders har startet oppstigningen

Anders et stykke opp i lia. Enden av Gjende i bakgrunnen.

I Bukkelægret

Ett par plasser er det hengt opp kjetting for hjelp. Ikke behov for det oppover, men kan tenke meg det er kjekt nedover om fjellet er vått.

Anders


"Kjetting-gelender" langs stien. Lang vei ned om man sklir...


Mogop i fleng. Har aldri sett så mange og så store.
Viktig å stoppe opp og nyte utsikten på vei opp

Lekkert. Tjønnholstinden helt t.v. Skarvflytinden og Knutsholet (breen midt på).
Fjellfie etter å endelig ha kommet opp Bukkelægret.
 Mye snø i Jotunheimen enda, men det var bare stykkevis vi passerte snøflekker. På dette bildet ser vi hvor vi kom i fra og det ser ut som om vi vasset i snø mer eller mindre hele tiden. Vi gjorde heldigvis ikke det da. Vi kom fra bak og helt til venstre i bildet.

Her er tilbakelagt strekke....

...og ditover skal vi.... Besseggen langt der bak.
Besseggen er zoomet inn - forberedelser til morgendagen ;-)

Sjugurdtinden - her går stien langs eggen ned til Memurubu

Gjendes karakteristiske grønnfarge som stammer fra sandpartikler som føres med elva Muru ved Memurubu og ut i Gjende

Anders. Utsikt "bakover". Sjugurdstinden er eggen til venstre


Langt der nede ligger Memurubu - og langt der borte ligger Besseggen. Her vises det også godt hva elva Muru "spytter ut " i Gjende.


Anders på vei ned siste snøstykket mot Memurubu
 Vel fremme på Memurubu etter en flott tur. Ikke så alt for strevsom og lang, men tok oss god tid over og hadde lange pauser. Det var jo egentlig en kort tur, vi hadde startet tidlig (begynte å gå 8.45) og været var knall. Ingen grunn til å skynde seg ned til Memurubu.

Innlosjeringen på Memurubu var mer som luksus. Vi hadde reservert 2-mannsrom, men ble noe overrasket over at vi hadde egen do og dusj. Snakk om kontrast fra kvelden før :-D
Anders på Memurubu

Kommentarer