Trolllstigen, Geiranger, Gamle Stryneveg. Biltur 9.8.2015

En helg i Åndalsnes med Romsdalseggen-tur på lørdag og så nære Trollstigen innebærer en ekstra biltur på vei hjem :-)
Anders, stakkar, er ikke så ivrig på all den sightseeingen, men blir no med på mine ymse turforslag - og gjerne med endringer/tillegg underveis. Som "trøster" ham med: du er heldig du som får være med meg på tur å se så mye ;-)

Altså, søndagsturen hjem fra Åndalsnes blir Trollstigen, Valldal, Ørnevegen, Geiranger, Trollstigen nr 2, Dalsnibba (og underveis ble det lagt til Gamle Strynevei), Lom og hjem. En laaaang kjøretur med andre ord :-)

Marthe, Kjetil, Kari og Jørn ble med til Trollstigen, den nærmest Åndalsnes, og Trollstigen senter, men gjorde (klokelig nok) vendereis derifra.
Bispen (1462 moh), Kongen (1600 moh) og Dronninga (1544 moh) i Isterdalen på vei mot Trollstigen

Trollstigen

Trollstigen, Bispen og Kongen

Trollstigen senter

Marthe, Kjetil, Anders på en av utsiktsplassene ved Trollstigen senter

Bispen og Kongen - de frister :-)

Trollstigen

Noe trafikkaos blir det med smale bruer, store busser og mye trafikk i begge retninger. 
Etter Trollstigen-besøket kjørte Anders og jeg videre mot Valldal og ferja fra Linge til Eidsdal (mot Geiranger). Fin natur over fjellet.
Første stopp ble Gudbrandsjuvet like før Valldal.


Gudbrandsjuvet

Ingrid på Gudbrandsjuvet

Gudbrandsjuvet
Valldal er Møre og Romsdals svar på Lensvika. Virkelig en stor jordbærbygd! Jordbærselgere, jordbærkafe og jordbærkiosker hver 100 meter. Vi måtte selvsagt kjøpe :-)
Jordbærselger i jordbæroutfit :-)
Etter Valldal ble det en kort ferjetur fra Linge til Eidsdal og deretter en liten kjøretur før vi fikk utsikt over Geirangerfjorden. En obligatorisk stopp i Ørnevegen. Et flott utbygd platå og lekker utsikt over Geiranger og utover Geirangerfjorden.

Ingrid på utsiktspunktet i Ørnevegen. Legg merke til det "lille" cruiseskipet" innerst til venstr og Hurtigruta t.h.
I Geiranger ble det en liten lunsjpause (egentlig ganske utrolig at jeg klarte noe etter en hel kurv jordbær i Valldal).
Veldig koselig i Geiranger. For det meste turister er da. Kanskje ikke så rart når det var et cruiseskip på 330 m og over 4000 ombord på besøk. Hurtigruta ble relativt liten i forhold kan man si.

Geiranger - koselig
Geiranger har en egen liten sjokoladefabrikk. Her måtte vi selvsagt legge igjen litt kronasjer til den lokale næringen og kjøpte sjokolade med brunost, sjokolade med blåbær og sjokolade med oliven og havsalt. Av disse var den med brunost best. Kjøpte også en smakebit av sjokolade med blåmuggost. Denne var egentlig desidert best.
Geiranger Sjokolade og med en hjemmelakkert sykkel. Sjokolade av ymse smak måtte kjøpes.
Etter en stopp i Geiranger kjørte vi videre mot Dalsnibba, men først en liten stopp på utsiktsplassen like ovenfor Geiranger.

Geiranger. Her ser vi fortsatt cruisebåten, den dekker jo nesten hele vika.
Neste stopp er selvsagt Dalsnibba. Fra god temp i Geiranger, ca 20 gr, og til 8 gr og sur vind på Dalsnibba - snakk om hustrig....
Fantastisk utsikt da! Og fortsatt er cruisebåten godt synlig og sr ut som den tar all plass innerst i vika.
Ingrid på Dalsnibba med Geiranger i bakgrunnen

På vei ned fra Dalsnibba, Djupvatnet.
Etter Dalsnibba kjørte vi tunellene og net mot Stryn. Vi stoppa ca 1 mil før Stryn. Snudde og hadde en liten fosse-stopp ved Øvstefossen. Her har de laget en "fosse-sti" og vi kunne gå ned et stykke ved fossen.

Ingrid ved Øvsefossen
Fra Øvstefossen kjørte vi opp til Gamle Stryneveg. Gamle Stryneveg er sammen med Trollstigen (og forsåvidt Atlanterhavsveien) en av de Nasjonale Turistveiene.

Gamle Strynevei med utsikt i retning Stryn

Kyr på Gamle Strynevei. Legg merke til foringen i venstre kant :-)
Vi passerte Stryn Sommerskisenter. Her var det lite snø, dvs for lite til å ha skianlegget i drift - sesongslutt var i juli. Neste sesongstart er mai 2016.
Stryn sommerskisenter

Gamle stryneveg og Langvatnet. Isgrøntvann.
Etter gamle stryneveg kom vi til Grotli og kjørte direkte til Lom. En kjapp benstrekk i Lom, kikket litt på stavkirka fra 1100-tallet, og dro så raka vegen hjem. Det kjente bakeriet var dessverre stengt... Ikke for det, jeg var fortsatt mett etter all jordbæra og lunsjen i Geiranger :-D

Lom Kirke
Jepp, det ble en skikkelig rundtur i bil for å komme hjem fra Åndalsnes, mer som 12 timer.... Inkl stopp da. Verd det, og fikk sett mye fin norsk natur - med det samme vi var i området :-)

Kommentarer