London, dag 4. 27.9.2015

Dag 4 i London - lite bilder fra dag 3. Noen få fotballbilder fra white hart lane (tottenham - Manchester city, 4-1. Gøy kamp og bra stemning i 2.omg - etterhvert som Spurs scora). Ellers så rusla vi bare litt i sentrum i går. 

Dag 4 og før-frokost-tur til abbey road og hamstead heath.

De røde telefonkioskene finnes fremdeles - ser dem faktisk jevnlig, men med innslag av nyere varianter innimellom. God, gammeldags variant:

God gammeldags, britisk elefonkiosk

Abbey Road: kjent for abbey road studios med Beatles (og det viser seg at flere kjente har brukt dette studioet: U2, Oasis, Pink Floyd og mange flere). Gangfeltet over Abbey Road ved studioet er velkjent fra coveret med samme navn fra Beatles:

Abbey Road
(Lite folk her tidlig en søndag morgen...)

Inngjerdingen ved studioet - teksten sier vel sitt:
Please don´t write here, there and everywhere... Ved Abbey Road studios


Man kan skrive sin hilsen på de hvite mur-"pålene" i innkjørselen til abbey road studios. Her er det alltid fullt av navn, selv om de males hvit hver måned:
Abbey Road. Relativt diskret studio.

Turen fra Abbey Road gikk videre til Hamstead Heath ved Hamstead. En relativt stor park/friluftsområde nord for sentrum (dog ikke så stor som Hyde park/Kensington Park). Her er det både opparbeidet og vedlikeholdt område og frittsvoksende områder. I tillegg er det en del små tjern for bading sommers tid.

Fra den viltvoksende delen:
Hampstead Heath

Kenwood House i utkanten av parken

Utsikten fra Parliament hill (98 moh) mot sentrum, London eye, the shred mm kan ses i det fjerne:
På Parliament Hill med utsikt mot byen.

Fra Hamstead Heath tok jeg mer eller mindre straka vegen tilbake til hotellet, dvs via Primrose Hill. Samme utsikt som fra Parliament Hill, men dog noe nærmere:

Fra Primrose Hill mot sentrum.

Fra Primrose Hill gikk turen direkte til Regents park.

Skulptur i Regents Park

Etter frokost var planen å ta toget til Royal Victoria og gå langs Thames tilbake til sentrum. Underveis på togturen (mellom tog-byttene) fant vi ut at toget til Royal Victoria ikke kunne tas som planlagt pga arbeid på linja. Ny plan ble lagt i hui og hast og vi kasta oss på toget til Richmond og Kew Garden - motsatt side av byen (eller egentlig et stykke utenfor byen). Richmond er en forstad til London. Lite og koselig med koselige turveier langs Thames (hører til Thames Path her også) og en stor park for de som ønsker det. Like ved Richmond ligger Kew Garden, en stor botanisk hage som er på Unescos verdensarvliste.

Anders i Richmond ved Thames

I en av smågatene i Richmond.

Fra Richmond ruslet vi til Kew Garden, 30 000 mål stort inngjerdet område. Dette var tidligere en kongelig park med kongelig hytte og et lite "palass".
Til tross for ugunstige groforhold (pga forurensing fra London - tørr jord, lite regn) er dette en av de mest innholdsrike plantesamlingene i Storbritannia.
Kew Garden kom på Unescos verdensarvliste i 2003.

I den japanske delen ligger en Pagoda, et tre-tårn. Dette er et 10-etasjers tre-tårn: 

Pagoda i Kew Garden

Langs en av stiene i Kew Garden

Kew Garden var fint tilrettelagt for barna med flere gøyale aktiviteter til barna. Bla. a. grevling-huler som vi kunne gå/krype i (med en tre-grevling i):

Grevling av tre i Grevlingskogen

Det var også bygd opp en liten løype mellom tre-toppene, 18 m over bakken:

Stål-sti opp i mellom trærne. 18 m over bakken.


Ingrid i høyt oppe sammen ed trærne

Parken er stor og vi rakk overhodet ikke alt der, til tross for trasking rundt i 4 t.  På slutten av "ruta" gikk vi tilfeldigvis innom palme-hagen. Dette er et stort drivhus med litt mer tropiske planter. Bla. Banan-plante:
Banan-plante


Faktisk tropiske dyr der inne også, en iguan eller lignende. Vi skvatt litt når det viste seg at den var i live: 
Iguan inne i palme-huset

Mango-plante

Inne i palme-hagen

Kew Garden var stor og vi rakk som nevnt ikke alt - blir lei etter en stund også da vettu ;-)


Etter Kew Garden ble det middag på "Tap on the line" på Kew Garden Station. Et spisested vi fikk anbefalt :-)

Kew Garden anbefales absolutt for den som gjerne vil gjøre noe helt annet på sin London-tur og vil komme seg unna overbefolkede shoppinggater...

Kommentarer