London, dag 6. 29.9.2015

Early morning bird og god tid til en luftetur på egenhånd før frokost. Tok raskeste vei rett gjennom Hyde park/Kensington park og til Royal Albert hall:


Royal Albert Hall

The Albert memorial rett ved Royal Albert hall:
The Albert Memorial

Deretter raka veien ned til South Kensington. Der kom jeg helt tilfeldig over en Lamborghini-forretning og like ved en Maserati-forhandler. Sander er ihuga bilinteressert (i dyre biler) og måtte selvsagt stoppe å ta noen bilder. Her fra bakgården til Maserati-butikken:
Maserati

Det var forresten godt synlig at de i Chelsea-distriktet har litt mer penger enn andre. Det var opptil flere Maseratier, Porsche'er parkert i gatene.

Fra South Kensington gikk veien videre til Battersea park. Battersea park var godt tilrettelagt for barn og litt større barn med både klatrestativ og en Tarzan-løype oppe i trærne:

Lekeplass for store og små

Battersea park hadde også er innslag av "tropisk planteområde":

Sub Tropical Garden i Battersea Park

...og som i nesten alle store parker er det rugby-treningsflater:


London Peace Pagoda i Battersea Park

Fra Battersea Park tok jeg parallell-gata opp til Kensington park (i forhold til den jeg tok ned), Sloan street i Knightsbridge. Dette var tydeligvis en av de dyre shopping-gatene i London med alle de store designer-navnene: Dolce & Gabbana, Prada, Luis Vuitton, Burberry, Armani....
Dolce & Gabbana

Dolce & Gabbana-huset

Fra Knightsbridge gikk turen rett over til Hyde park og Kensington park. Her er en skulptur og midt i denne ligger Kensington Palace synlig:
Kensington Park

Noen har mer dyrerekke enn andre. Her mates ekorn og papegøyer.
Morgenmat

Etter frokost går turen østover og til Old Spitalfield market, Brick lane og Barbican.

Ikke mange slike smågater i London:
Artillery Lane

Brick lane, lille India/Bangladesh:
Brick Lane

Barcelona har er et bygg som ligner på en kanonkule - og det her også London:


Fra Brick lane gikk turen videre til kultursenteret Barbican:

Barbican center


Barbican

London wall går fra tower hill til british museum like ved Barbican. Dette er en vegg som i sin tid var bymuren. Deler av denne står enda:
London bymur: The Wall

Gråhegre ved muren:
Gråhegre

Etter sightseeingen tok vi undergrunnen til Shepherds Bush for å shoppe på Westfield, et gedigent kjøpesenter. Ikke akkurat vår favorittsyssel (har jo unngått dette en uke nå), men gutta forventer vel at vi har med noe hjem.... 

Kommentarer