København, 22.11.2015. Speedsightseeing

Ny morgen og ny speedsightseeingtur. 2 gr og oppholds ved turens start, men det utartet seg til regn og sludd og en del vind etterhvert. Københavnske gater var stort sett brøytet og saltet. Sykkelstiene likeså, men fortauene var ikke fullt så bra.

Turen i dag gikk via Kongens have og deretter til Assistens Kirkegård. Assistens er kjent for å "huse" mange kjente danske storheter, bla. H.C Andersen, Søren Kirkegaard og Niels Bohr.

Gravstedet til H.C Andersen
Assistens kirkegård ble opprettet i 1760 fordi det var for sparsomt med plass på kirkegårdene i København (København gikk ikke helt til Nørrebro i gamledager).

Inne på Assistens krikegård
Fra Assistens kirkegård gikk turen videre til Superkilen. Superkilen er en fargerik park/fritidsområde på Nørrebro. Bommerten min lå i at det fargerike dekket var nedsnødd og området fikk liksom ikke det samme uttrykket som til vanlig. Superkilen består av segmentene den røde plads, det sorte marked og den grønne park. Her finnes det reklamer, benker, sykkelstativ, kumlokk m.m fra forskjellige land. Dette var selvsagt ikke synlig under snøen - i tillegg var det så bløtt med regn og sludd og fikk derfor tatt minimalt med bilder i området.

Superkilen. Leken unge i snøen - med foreldre som tar bilder :-)


Den røde plads.


Det sorte marked, med bl.a en svart blekksprut, dvs sklier


En familie med to unger var tidlig ute for å prøve akebrettene sine, i den eneste bakken som omtrent finnes i mils omkrets ;-)

Kommentarer