Ruten, 1040 moh. 1. mai 2016

Ruten, for tredje gang på tre helger... Kjekt med et fjell så nære og ikke så langt å gå opp på (kan heller gå opp flere ganger ;-) ) Denne gang med Lisbeth.
Det er meldt knallvær fra morran og vi kjører fra byn allerede litt før kl 9. Vi skal ha med oss sola før det ev skyer litt over.
Litt mindre snø her denne helga enn sist, men fortsatt mulig å ta på skiene etter den første lille brua rett etter p-plassen.

Lisbeth klar for avgang

Selfie på første rast, like ved den siste brua og start for oppstigning på selve fjellet
 Vi rusler opp bakken, forbi det lille strøm-/trafo-huset og videre opp et godt stykke. Her er det litt skare og fokksnø.
Lisbeth på vei opp. Toppen i det fjerne, men først skal vi kjøre ned til brua og så gå opp til topps.
 Vi går et godt stykke opp hele bakken og deretter hele flata (og enda litt til) etter strømhuset før vi bestemmer oss for å vrenge av fellene og kjøre ned gryta godt til venstre for strømhuset på vei ned. Litt hardt og fokkete på toppen, men etter at vi vrengte ned mot gryta så ble det knallforhold. Ingen kjørte spor og 7-10 cm styreslush. Herlig og definitivt verd den ekstra turen opp!!


Lisbeth på vei ned i gryta

Godt fornøyd med egen kjøring - herlig!!

....og så bærs det opp igjen - må bare nyte utsikten etter nedkjøringen igjen
 Jevnt tempo til helt til topps - ikke no problem etter boost'en fra nedkjøringa. Nå gledes det til nedkjøring nr 2 i neste gryte.

Selfie på toppen

Trollheimen

Folksomt på toppen

Lisbeth klar for nedkjøring 2

...og her skal vi ned. Litt bratt til meg første stykket, men kom meg ned - dog ikke elegant. Lisbeth tar seg av stilpoengene ;-)

Lisbeth ned første bratta. Det står igjen noen pygmeer på toppen klar til start.

 Føret ned første brattbakken var litt hardere enn forrige gryta. Sola hadde ikke tatt så mye her, men det gikk greit likevel. Vi styrte oss litt mot solhellinga og fikk den herlige styreslushen igjen.

Eleganse (Lisbeth)

...og her har vi kjørt ned. Godt fornøyd igjen
 Relativt slushy det siste stykket etter juvet/gryta og ned til bila og ble ikke så særlig god glid. Faktisk litt bråstopp enkelte plasser. Måtte forsere noen barflekker (myr og lyng), men det gjorde vi forsåvidt på vei opp også.

Siste nedfart gikk også greit, men måtte lete litt mer etter snøen enn forrige helg.

Alternativt underlag ;-) (Mista kameraet i snøen, derav litt rusk på linsa....)
 Takk for en super tur og trivelig følge - herlig 1. mai-"feiring" det her ja :-D


Kommentarer