Roma, speedsightseeing 9.6.2016

Styreseminar i Roma og morgen må utnyttes til litt lufting av meg selv og å se seg litt rundt i store, erverdige Roma. Imponerende mengder med store og eldgamle bygg her. Det er tydelig at her har det vært stormannsherredømme - og noen har båret tungt en stor mengde stein....

Turen startet fra hotellet Eurostar Saint John og opp til Lateranoplassen rett ved.
Laterankirken er bispedømmet Romas katedral og dermed pavens sete og Den katolske kirkes fremste katedral. Katedralen er fra ca 1650, selv om den første katedralen ble reist på 300-tallet.
Laterankirken: Basilica di San Giovanni in Laterano - Lateranoplassen.
Kortsiden av Chiesa Rettoria San Lorenzo in Palatio ad Sancta Sanctorum. Fascinerende gullpynt. Også ved Lateranoplassen.
Aqua Claudia var en av Romas mest avanserte akvedukter. Aqua Claudio forsynte 20 % av Romas befolkning med vann. Akvedukten ble ferdigstilt av keiser Claudio i år 43. Kilde kommer fra Annio Valley ca 70 km fra Roma.
Aquaduct: Aqua Claudia

Porta Magiore, deler av bymuren. Fra ca år 270
St Maria Maggiore er den største kirken i Roma som er viet til jomfru Maria. Dagens kirke ble bygd ca i år 430, men ble skadet av jordskjelv på 1300-tallet og ble dermed restarurert noen år senere.
St. Maria Maggiore (Den store mariakirken)
I krysset Via delle Quattro Fontane og Via del Quirinale ligger krysset med Quattro Fontane. Fire flotte skulpturer/fontener fra slutten av 1500-tallet på hvert sitt hjørne. Her er to av dem:
Il Tevere
Giunone
Utsikten fra toppen av spansketrappa, nærmere bestemt fra kirketrappa til Trinità dei Monti
Peterskirken lang, langt der bak


Spansketrappa er under oppussing og avstengt. De jobber vel på spreng for å få den ferdig til den store turistsesongen starter. Relativt dødt her nå ja:
Spansketrappa
Utsikten fra Napoelons plass ved parken Villa Borghese
Jeg har aldri vært i parken Villa Borghese før og måtte jo selvsagt innom her. Litt merkelig park da det er mye grønt områder, men det maste av "stier" er egentlig asfalterte veier, men bare for fotgjengere da. Villa Borghese er den tredje største parken i Roma.
Innerst i parken (i hvertfall lengst unna Piazza Popoli) ligger Galleria Borghese.
Galleri Borghese i Villa Borghese
Utsikten fra høyden Pincio (i enden av parken Borghese) over Piazza del Popoli og mot Peterskirken er super. Synd den gule heisekrana ødelagger da. Det så ut til at de holdt på å organiesere noe fremvisning av Xperia. Scnene, musikk og etterhvert blir det nok folk der.
Piazza del Popoli (Folkets plass)
Museo Centrale del Risorgimento
...og helt til slutt på runden er Colosseum.
Colosseum

Colosseum er bygd i ca år 80 og er opprinnelig et afmi-teater.

Kommentarer