Stockholm, 16.7.2016

Etter 4-5 dager på øyloffing i den Stockholmske skjærgård bærer det inn til Stockholm sentrum. Her blir det litt shoppings og litt speedsightseeing :-)

Stockholm skyline - sett fra Langholmen. Kungsholmen til venstre, ridderholmen og gamla stan rett frem og södermalm til høyre:




På södermalm, langs strandlinja, ligger en veldig stor bygning som vises godt fra kungsholmen og gamla stan. Dette viste seg å være Münchens bryggeri. Bygget er fra 1740 (i hvertfall opprinnelsen) og var i utgangspunktet en klesfabrikk. Fra 1850-tallet ble bygget gjort om til et bryggeri. Navnet Münchens bryggeri ble valg for å ha en sammenheng til hovedproduktet deres bayerskt øl. Dette var en veldig populær øltype på den tiden. Bryggeriet ble nedlagt i 1971. Etter noen år ble det bestemt å benytte lokalene til kurs og konferansesenter - og det er det fortsatt i dag.




Litt øst for Münchens bryggeri ligger stien Monteliusvägen. Dette er en ca 500 m lang gangveg med en fantastisk utsikt over Stockholm. Anbefales å ta turen hit:



Panoramabilde fra Monteliusvägen mot (fra v) stadshuset, ridderholmen, gamla stan:




Ridderholmen:



Stockholms stadshus på kungsholmen:



Münchens bryggeri, sett fra ridderholmen:



Gullungen - utenfor stadshuset:



Fin morrastur fra kungsholmen over til Langholmen, södermalm, ridderholmen og deretter til kungsholmen igjen (rundt deler av sjøen Mälaren). Flott utsikt flere steder. Synd det var overskyet...

Kommentarer