Svartsø, 14.7.2016

Etter to netter på Vaxholm tok vi båt til Svartsø lenger ut i skjærgården. Øya er ca 8-10 km lang og har ca 80 fastboende.

Svartsø har faktisk opp til flere innsjøer. De to største er Storträsket og Lillträsket.

Idyllisk i vika ved Söderbuodd:






Det er lite å se når man ferdes langs stiene og grusveiene på øyene i skjærgården. De aller fleste stiene/grusveiene går midt på øya eller innom skogkanten slik at det er svært sjeldent utsikt over havet. Egentlig litt skuffende, men veldig forståelig at stiene er plassert slik (vanskelig å lage stier på alle oddene og vikene).



Øya har også en bastu, pent plassert ved en liten hytte og bryggekant:



Svartsö skole:



Svartsös største kryss, midt på øya. Det er egentlig en bilfri øy. Har kun sett et par-tre biler og de ferdes vel i fbm arbeid, men det er en god del atv'er med hengere og flakmoped (trehjulsmoped med lasteplatt foran).



Skilting til alle endene av øya:



Vi kom i går og gikk av båten sør på øya, mens vi bor litt over midten. Det ble en fin spasertur til svartsö skjærgårdshotell og vandrarhem. Vi hadde gjort litt lite redearch på forhånd og fant ut at skjærgårdshotellet ikke serverer middag, men kun frokost. Vi hadde heldigvis sett Svartsö kro ved kaia der vi gikk av. Det ble en fin ettermiddagstur til svartsö kro, ca 4 km en vei, for å spise middag. Det viste seg at vi hadde skikkelig flaks. Alt var booket og fullt, men vi var så tidig ute og lovte å ikke sitte lenger enn 1 time - så da ble det plass til oss likevel :-)

Kommentarer