Skjerdingen, 20.8.2016

Helgatur i Trollheimen - juhuii!!!! Fra Kårvatn til Innerdalshytta - Skjerdingen-traversen på vei til Innerdalshytta og via Snøfjell på returen.

Skjerdingen og Snøfjell - og Todalen/Todalsfjorden i front
Kjørte fra byen tidlig lørdag morgen og startet å gå fra parkeringa noen km før Kårvatn. Fin turtemp, og litt skyer. Håper det holder seg.... Det kan komme noen dråper i løpet av dagen, men håper det lar vente på seg til vi er ferdig med traversen på Skjerdingen.  Vi fulgte TT-merkingen fra Kårvatn til Innerdalshytta via Bjøraskaret.

Endelig over tregrensa og herlig utsikt ned til Kårvatn og mot Neådalssnota
Anders med Skjerdingen og Snøfjell der bak. 

Selskap på stien :-)

 Vi fulgte TT-stien til ca 1 km etter "krysset" der stien fra Todalen kom innpå (og Innerdalshytta via Snekkardalen) før vi brakk opp mot foten av Skjerdingen.

Skjerdingen med alle sine tagger - visstnok 22.

Skjerdingen og Snøfjell - med Bjøraskaret i mellom

Lunsjpause før siste rest av oppstigning til Skjerdingen

Anders på vei opp.

Store Trolla og Skarsfjellet

Regn på vei, men heldigvis styrte fjellene det unna oss

Skjerdingens "Trolltunga" :-D Bjøravatnet der nede.
 Oppstigningen til Skjerdingen var grei, men noe løs-stein oppgjennom lia. Høydemetrene gikk greit, det er bare å sette på krabbegiret og sige oppover. Vel oppe er det en fantastisk utsikt på den andre siden av kammen.


Skjerdingen-traversen

Grinaren t.v, Skjerdingen-traversen, Snøfjell t.h. Innerdalsfjella langt der bak

Traversen
 Skyene kom sigende bak oss og tok oss igjen. Magisk å se hvordan skyene fyker langs med fjellet på ene siden og helt klart på andre siden. Heldigvis forsvinner de like raskt som de kom.

Skyhav på den ene siden av traversen
Fint å gå langs eggen, men selvsagt en del opp og ned alle taggene. Noen steder mer luftig enn andre, men føltes aldri noe skummelt. Det må selvsagt være tørt når man går her. Det var noen "svaberg-partier" som kan bli ganske glatte om det er vått - og man har ikke lyst til å skli ned noen steder her.

Relativt "glatt" fjell på ene siden - og vi møter en lodrett vegg etterhvert.
 Det kom noen få få regndråper, men heldigvis så lite at det ble aldri vått. Fin regnbue ble det da:
Anders med unnagjort parti i bakgrunnen - og regnbue

Anders

Anders

Noe klyving måtte vi gjøre, men det gikk greit.

Langt der borte startet vi for en stund siden.. Todalsfjorden t.v.

Anders. Ja, vi har et lite stykke igjen - og det mest utfordrende

Storsalen i det fjerne

Neådalssnota og dens vestegg-travers (den som bader i sol og er skyggefri)
Ingrid - her har jeg gjort unna noe klyving.....

...og Anders kommer etter
Det meste av traversen gikk helt problemfritt og uten særlig store ukomfortable utfordringer. Vi hadde lest at det skulle være et parti midveis som var litt krevende og et parti på vei opp til sørtoppen (hovedtoppen) som er ganske krevende (her er det en de som bruker tau om de føler seg utrygge).

Vi var litt spente på denne veggen, og "plutselig" var vi kommet dit. Vi spekulerte litt om det virkelig det var meningen at vi skulle opp den veggen....

Tja, er det opp der vi skal ja...

Den "berømte" veggen....

Heldigvis har jeg sett bilder av veggen og hvor man går opp. Dette gjorde det mye enklere og følte meg trygg på at vi gikk riktig - og at det kom til å gå. (Akkurat dette vet jeg aldri før jeg er på stedet og får prøvd - har veldig stor respekt for slike vegger. Ille om man begynner å klyve opp og ikke får det til og heller ikke tør gå ned. Iiii - jeg kan fort havne i den posisjonen om det blir for skummelt).

Det var gode tak til hendene og også greie plasser å plassere bena. Klatringen gikk greit, men du verden jeg var glad når jeg var oppe. Noe skjelven etter alt adrenalinet på vei opp. (Er ikke så tøff da vettu ;-) )

Ingrid gyver løs på veggen

....og Anders kommer etter

Juhuii - til topps på sørtoppen/hovedtoppen på Skjerdingen, 1522 moh


Snøfjell

På vei ned fra Skjerdingen og ned til Bjøraskaret og deretter Innerdalshytta. Store Trolla, Skarfjellet, Kongen og Dronninga på andre siden av dalen

Endelig ned på grønt underlag - og ikke så mye stein. Snøfjell i bakgrunnen.

Tåga, Tårnfjell, Innerdalstårnet, Store Trolla, Skarfjellet
Ingrid ved badekulpene  - ingen bading da....



Nedfarten fra Skjerdingen og helt ned til Innerdalen er litt over 1100 høydemetre - og disse går jevnt og bratt ned. Noe sliten i knær og lår når vi kom ned. Lykken var stor når vi kom på veien til Innerdalshytta og vi bare hadde igjen 500 m - etter 8,5 timers gange.

Endelig nede og ved Innerdalshytta - med Innerdalstårnet i bakgrunnen.

Det var fullt på Innerdalshytta. Vi var kjempeheldige og fikk kapret de to siste sengene på selvbetjentdelen - dog i hver sin ende av huset, men det gjorde ikke noe. Det viktigste var å ha en seng. Glad det ikke var jeg som lå på en madrass i stua, verandaen, loftet.....

Fint, klart vær og stille vann til kvelds - i solnedgang. Innerdalen er virkelig idyllisk :-D

Elven Fluo og Skarsfjellet speiler seg i vannet ved Innerdalshytta 

Innerdalstårnet i solnedgang - og speilbilde. Magisk!!
En super tur på Skjerdingen-traversen i dag - og endelig fikk vi gått traversen vi har drømt om lenge. Utfordrende, litt krevende (dvs det mest krevende var opp og nedstigning fra Skjerdingen) og fantastisk utsikt over Trollheimen :-D

...i morgen venter Snøfjell på andre siden av Bjøraskaret....

Kommentarer