Stugudaln - Skardsfjellet 4-7.8.2016

Siste del av ferien tilbringes i hytta i Stugudaln - egentlig bare ei langhelg. Anders og gutta kjørte motorsykler oppover onsdag kveld og jeg kom kjørende etter torsdag formiddag. Sander og Mathias kjørte til by'n igjen fredag formiddag. Frihetsfølelsen er stor for dem når de kan komme og dra som det passer seg :-) (Torsdagsturen deres var en mc-tur til Sverige for å kjøpe svensk-godt...)

Rolige dager med småturer i nærområdet og litt leting etter kantarell. Litt for tidlig enda og veldig lite å finne.
Tur til Litjvola på fredag formiddag og det meste spennende vi møtte der var noen rein:


Vi sto stille og så på to reinskalver som løp omkring. De satte kursen rett mot oss og hadde ingen som helst intensjon om å endre retning. De så oss antagelig ikke etter som vi sto stille. Når jeg syns de var nærme nok så tok jeg ikke sjansen på å stå rolig lenger.... Litt bevegelse og de skvatt til og endret litt kurs.

To reinskalver løpende mot oss - ser nesten ut som de smiler :-)
Fredag ettermiddag kjørte Anders og jeg en tur til Ås i Tydal i håp om at det kanskje var mer sopp der - litt lavere og kanskje soppveksten har kommet litt lenger. Det hadde den ikke...
Vi stoppet også ved Brekka bygdetun for å se på lamaene. Lamaungene var ordentlig nette og lignet litt på vrengte polvotter og deretter stappa med vett :-D

Lamamor og lamaungene

Kulinger
 Vi tok også turen innom Henfallet - Sør-Trøndelags høyeste fossefall på 90 meter. Lenge siden vi har vært der nå. Det var mer turistrettet nå og vei helt inn. I tillegg er det laget en rullestolvennlig sti/platting og utsiktspunkt.
Anders foran Henfallet
Lørdag var været meldt ganske ok og Anders og jeg la turen til badekulpene og deretter opp til Skardsfjellet. Badekulpene ligger på vei opp til Skardsfjellet (1516 moh) og ikke langt fra veien inn til Nedalshytta.

Anders med elveløpet der badekulpene ligger
 Det tar ikke fryktelig lang tid opp til badekulpene, ca 20-30 min kanskje. Det må være veldig idyllisk å ligge her på "svabergene" en skikkelig finværsdag.
Ingrid ved elva og nærmer oss kulpene - de ligger bare litt lenger oppe
 Lite vann i elva og i kulpene nå og ingen problemer med å gå opp langs disse - ikke glatt. Når vi kom opp på første ryggen fikk vi en herlig utsikt over Nesjøen og Sylan.
Utsikt over Nesjøen og elva med badekulpene

Sylan
Anders opp på første kammen - toppen på Skardsfjellet i bakgrunnen.

Anders ved varden på Skardsfjellet, 1516 moh. Stugusjøen i bakgrunnen


Sylan. Sylsjøen til høyre og Helagsfjellet

Sørover mot søndre del av Skardsfjella. Stugusjøen i hjørnet til høyre

Ingrid med Skardsfjellet i bakgrunnen

Anders på vei ned til elva og badekulpene igjen. Litt bratt, men langt i fra uoverkommelig.

Den fineste og mest idylliske badekulpene

Utsikt ned mot Nesjøen

Anders tester badetempen - ikke no badetemp for oss ;-)
Fin tur til badekulpan og opp til Skardsfjellet. Ganske sur vind på fjellet, men vindtette klær gjør susen. Lite vann i badekulpene nå, men veldig idyllisk likevel :-)

Fine og avslappende dager i Stugudalen - dog mye mindre kantarell enn ønsket....

Kommentarer